Kozanda köylülere narenciye budama eğitimi

Kozanda köylülere narenciye budama eğitimi


ADANA (A.A) - Kozanda, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde köylülere narenciye budama eğitimi veriliyor.
     Bölgenin önemli gelir kaynakları arasında yeralan narenciye üretiminin bilimsel şekilde yapılması ve bu alanda eğitimli çiftçi ve tarım işçisi yetiştirerek ekonomik verimliliği artırmak amacıyla, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yetkilileri narenciye üretimin yapıldığı köyleri gezerek, çiftçiler için budama kursları açarak eğitim veriyor.
     Bu kapsamda, ilçenin narenciyesi ile ünlü Bucak köyünde, uygun kursiyer bulmak için alan tarama çalışması yapan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi yetkilileri, ziyaret ettikleri kahvehanlerde istekli 70 köylünün kursa başvurmasını sağladı.
     İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi ve kurs öğretmeni Dr. Bülent Tanrıverdi, teorik dersleri köy kahvehanesinde, uygulama eğitimini ise yakındaki bahçelerde yaptıklarını belirterek, Derslerimizi köy kahvehanesinde veriyoruz. Daha sonra yakındaki narenciye bahçelerinde kursiyerlerimize uygulama eğitimi yapıyoruz. Kurs sonunda başarılı olacak kursiyerlerimiz edinecekleri sertifika ile yurdumuzun her yerinde rahatlıkla çalışabilecek yeterlilikte eğitimli bir kişi haline gelecek dedi.
     Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Oğuz Cengiz ise, uygulama kapsamında Bucak köyünde 70 kursiyere eğitim verildiğini ve 3 hafta sürecek 32 saatlik kurs sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara törenle sertifika vereceklerini söyledi.
     Kursiyer çifçiler, bugüne kadar boş zamanlarını geçirmek için geldikleri kahvehaneyi bu kez faydalı bir iş için kullandıklarını ve bahçelerde uygulama yaparak zamanı iyi şekilde değerlendirdiklerini ifade ederek, bilinçli bakım ve üretim yapmayı bilen çifçiler ve bu işi meslek haline getirmek isteyenlere imkan tanıyan kurum ve yetkililere teşekkür ettiler.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kozanda köylülere narenciye budama eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER