Kozanda turizm haftası hazırlıkları

Kozanda turizm haftası hazırlıkları


ADANA (A.A) - Kozanda Turizm Haftası hazırlıkları kapsamında Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Adnan Deniz ve okul İdarecileri Belediye Başkanı Kazım Özganı ziyaret etti.
     Belediye Basın ve Halka İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, okul müdürü Deniz, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Turizm Haftası etkinliklerini koordine ettiklerini, haftanın coşku ile gerçekleştirilmesi için ilan-reklam panoları ve belediye sinemasının kullanımı konusunda destek istediklerini belirtti.
     Başkanı Özgan ise ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerinin yıllarca saklı kaldığını ancak son yıllardaki çalışmalarla bu güzellikleri ortaya çıkarmaya çalıştıklarını ifade ederek, imkanlar ölçüsünde bu tür etkinliklere yardımcı ve destek olmaya gayret gösterdiklerini kaydetti.
     Dış turizmden çok iç turizme önem verdiklerini kaydeden Özgan, şunları kaydetti:
     Kozanı kaleleri, Anavarza Antik Kenti, Dağılcak piknik alanı, barajı, yayları, tarihi evleri, çarşısı ve camileri ile turizmde önemli bir yere taşımak istiyoruz. Dış turizmden çok iç turizmi canlandırmak istiyoruz. Beypazarı, Safranbolu her gün binlerce yerli turisti ağırlıyor. Kozanın da bu ilçelerden aşağı kalır yanı yok. Konaklama sorununu gidermeye çalışıyoruz. Yaverin Konağının yanı sıra birkaç mekanda daha butik otel yapacağız. Yapılan bu çalışmaların yanı sıra ilçemizde pansiyonculuğu teşvik ediyoruz. Eğitimcilerimize de göstermiş oldukları gayretten dolayı teşekkür ediyorum.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Volkan Kaşik
<< Önceki Haber Kozanda turizm haftası hazırlıkları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER