Kozan Belediye Başkanı Özgandan KOSBe yatırım

Kozan Belediye Başkanı Özgandan KOSBe yatırım çağrısı


ADANA (A.A) - Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, işadamlarına ilçedeki organize sanayi bölgesine yatırım yapmaları çağrısında bulundu.
     Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesinde mermer işleme tesisi bulunan iş adamı Mehmet Dağlı, Belediye Başkanı Kazım Özganı makamında ziyaret etti.
     Dağlı, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi ile Kozan Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) arasında devletin yatırımlara sağladığı destek açısından önemli bir fark kalmadığını belirterek, mermer fabrikasını Kozan Organize Sanayi Bölgesine taşıma kararı aldığını ifade etti. Dağlı şunları kaydetti:
     Teşvik kapsamında, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesindeki yatırımcılarımız 500 bin liraya kadar olan yatırımlarında teşvikten faydalanıyor. Kozanda ise bir milyon liraya kadar olan yapılan yatırımlarda yatırımcılarımız aynı teşvikten yararlanabiliyorlar. Bu sebeple, Kozanda yapacağım yatırımın devlet teşvikinden yararlanması için Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü ile gerekli yazışmaları yaptım. Kozana yapacağım yatırımıma teşvik kapsamında olduğu yönünde olumlu cevap aldım. KOSBdeki bu teşvikten birçok yatırımcımızın henüz haberi yok. Şartlar uygun hale geldiği için Osmaniyede bulunan mermer fabrikamı memleketim olan Kozandaki OSBye taşıyacağım.
     Belediye Başkanı Kazım Özgan ise, iş adamı Mehmet Dağlıya girişiminden dolayı teşekkür ederek Yatırım planından çıkmış olan Kozan Organize Sanayi Bölgesini 2004 yılındaki girişimlerimizle hükümetimizin yeniden yatırım planına almasını sağladık. Bugün, organize sanayimize ardı ardına büyük tesisler kuruluyor, yeni istihdam alanları oluşuyor. KOSB, çevresindeki diğer ekonomik değerlerle yatırımcılara cazip imkanlar sunuyor. Tüm iş adamlarımıza KOSBe yatırım yapmaları çağrısında bulunuyorum. Bu anlamda gereken desteği vermeye hazırızdedi.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kozan Belediye Başkanı Özgandan KOSBe yatırım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER