Kozlu grizu faciasının 21. yıl dönümü

Kozlu grizu faciasının 21. yıl dönümü -TTK Kozlu Müessese Müdürlüğünde 3 Mart 1992de meydana gelen grizu faciasında hayatını kaybeden 263 maden işçisi için tören düzenlendi -MMO Zonguldak Şube Başkanı Kaymakçı: -3 Mart, he


ZONGULDAK (A.A) - Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğünde 3 Mart 1992de meydana gelen grizu faciasında hayatını kaybeden 263 maden işçisi için tören düzenlendi.
     Zonguldak Havzası Maden Şehitleri Anıtının önünde düzenlenen törende konuşan Maden Mühendisleri Odası (MMO) Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, Türkiyede iş kazaları sonucu her yıl kayıtlı iş yerlerinde yaklaşık bin 500 işçinin hayatını kaybettiğini söyledi.
     Kayıt dışı çalışan iş yerleri ve işçiler de eklendiğinde ortaya çıkan sonuçların vahim olduğuna dikkati çeken Kaymakçı, Genel merkezin aldığı karar gereğince 3 Mart, her yıl İş Cinayetlerine Karşı Mücadele Günü olarak kutlanacak. Türkiye, bu rakamlarla dünya sıralamasında en fazla işçi ölümlerinin yaşandığı ilk 3 ülke içerisindedir. Avrupada ise birinci sırada yer almaktadır diye konuştu.
     Araştırmalara göre iş kazalarının yüzde 98i ile meslek hastalıklarının tamamının önlenebilir olduğuna dikkati çeken Kaymakçı, gerekli önlemler alınmadığı için birçok insanın hayatını kaybettiğini öne sürdü.
     İş kazaları ve meslek hastalıklarının önüne geçilebilmesi için iş yerlerinde önce insan, önce sağlık, önce iş güvenliği anlayışının yerleştirilmesi gerektiğini anlatan Kaymakçı, İşçi sağlığı ve iş güvenliği eğitimine önem verilmeli, eğitim almamış çalışana işbaşı yaptırılmamalıdır dedi.
     Törenin ardından MMO Zonguldak Şubesi Lokalinde Madenci, Maden ve Mekan konulu 35 fotoğrafın yer aldığı sergi açıldı.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kozlu grizu faciasının 21. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER