Kozluca Belediyesi kilitli parke taşı üretiyor

Kozluca Belediyesi kilitli parke taşı üretiyor


BURDUR (A.A) - Burdur merkeze bağlı Kozluca beldesinde belediye tarafından kilitli parke taşı üretim tesisi kuruldu.
     Kozluca Belediye Başkanı Gültekin Altındal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kilitli parke üretim tesisinin Burdurun beldeleri içinde üretim yapan tek tesis olduğunu kaydetti.
     Maliyeti düşürmek için kum ocağı kiraladıklarını anlatan Altındal, beldeye yakın İğdeli köyü mücavir alanı içerisinde bulunan yaklaşık 10 hektar alanda kum ocaklarını İl Özel İdaresinden kiralayarak hammadde üretim belgesini çıkardıklarını belirtti.
     Üretim tesisinin binasını da beledi imkanlarıyla yapmaya çalıştıklarını ifade eden Altındal, 250 metrekare kapalı alanı olan binamızı 50 bin liraya malettik. Binanın dış sıvasını henüz tamamlamadık. Onu da en kısa zamanda tamamlayacağız. Tesiste yer alan makineler İstanbul Büyükşehir Belediyesinden hibe olarak geldi dedi.
     Tesisin talebe göre üretim yaptığını anlatan Altındal, Üretim kapasitemiz günde bin metrekaredir. Ürettiğimiz parke taşlarını çoğunlukla beldede kullandığımızdan tam kapasitede üretim yapmıyoruz. Ortalama günde 500 metrekare üretim yapıyoruz diye konuştu.
     Küçük bir belde belediyesi oldukları için imkanlarının oldukça sınırlı olduğunu dile getiren Altındal, Mecburen bir heybeden 4 torba çıkarmasını bilmek gerekir. Doğduğumuz yerde doymasını da bilmeyi öğretiyoruz şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Murat Çoban
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kozluca Belediyesi kilitli parke taşı üretiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER