KPSS sınavına gireceklere uyarı

KPSS sınavına gireceklere uyarı


RİZE (A.A) - Rize ÖSYM Yöneticisi Doç. Dr. Hüseyin Karaman, Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) gireceklere uyarılarda bulundu.
     Karaman, yaptığı yazılı açıklamada, 7 ve 8 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan KPSSye girecek adayların, sınavda görev yapacak görevliler ve adayların ailelerinin dikkatli olması gerektiğini belirtti.
     KPSS sınavının Rizede sadece merkez ilçede yapılacağını ifade eden Karaman, 19 binada toplam 8 bin 75 adayın sınavda ter dökeceğini, sınavın cumartesi ve pazar günleri sabah ve öğleden sonra olmak üzere dört oturumda gerçekleşeceğini vurguladı.
     Karaman, ÖSYM Rize Sınav Merkezi Yöneticiliği olarak, adayların sınava herhangi bir problemle karşılaşmadan rahat bir şekilde girmeleri için bütün önlemleri aldıklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Adayların istenmeyen sorunlarla karşılaşmamaları için sınava gelirken yanlarında sınav giriş belgesi ile üzerinde TC kimlik numarası yazılı ve fotoğraflı nüfus cüzdanı veya süresi geçmemiş pasaport bulundurmalıdırlar. Sınav başlamadan bir saat önce adayların sınav salonlarına alınmasına başlanacağı için bütün adayların sabah oturumları için 08.30da, öğleden sonraki oturumlar için ise 13.30da sınava girecekleri binada olmaları gerekmektedir. Adaylar sınav binasına çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, bilezik, broş gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik ve mekanik cihazla gelmemelidirler. Bunlarla sınava girmelerine izin verilmeyecektir. Sınav başlamadan önce her adaya sınava gireceği salonda kurşun kalem, silgi, kalemtıraş verilecektir. Dolayısıyla bu tür malzemeler ile sınava gelinmemelidir. Adaylar sınava gelirken yanlarında sadece şeffaf pet şişe içinde su getirebilirler.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber KPSS sınavına gireceklere uyarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER