KTÜ Farabi Hastanesinde işten çıkarılanlar eylem

KTÜ Farabi Hastanesinde işten çıkarılanlar eylem yaptı -KESK Trabzon Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İkinci: Yaşananlar bize gösteriyor ki rektörlük bu sorumluluğunu gözardı ediyor


TRABZON (A.A) - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesinde işten çıkarılan işçiler eylem yaptı.
     KTÜ Farabi Hastanesi Acil Servisi önünde toplanan 85 dolayındaki taşeron şirket işçisi ve yakınları, hiçbir gerekçe gösterilmeden görevlerine son verildiği iddiasıyla pankart açarak, slogan attı.
     KESK Trabzon Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Muhammet İkinci, beraberindeki bazı sendika üyeleri ile birlikte işçileri ziyaret ederek, her zaman yanlarında olduklarını söyledi.
     İkinci, rektörlüğün görevinin çalışanları işten çıkarmak olmadığını, daha iyi şartlarda çalışma imkanı sağlamak olduğunu ifade ederek, Yaşananlar bize gösteriyor ki rektörlük bu sorumluluğunu gözardı ediyor. Biz Farabi Hastanesi çalışanlarıyla beraberiz ve onlara desteğimiz devam edecek dedi.
     İşçiler adına konuşan Gülcan Öksüz ise haklarını hukuk çerçevesinde arayacaklarını vurgulayarak, İşten çıkarılmamıza performansımızın düşük olduğu, sağlık sorunları ve tasarruf tedbirleri gerekçe gösteriliyor. Bunca yıllık emeğimiz nasıl bir kalemde silinebilir. Hakkımızı alana kadar mücadele edeceğiz diye konuştu.
     Güvenlik güçlerine slogan atmayacakları ve pankart açmayacakları sözünü veren işçilerin, KTÜ Rektörlük binası önüne kadar yürümelerine izin verildi. Grup adına Rektörlük binasına alınan temsilciler, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal ile görüşemeyince binadan ayrıldı.
     Gülcan Öksüz, sorunlarını aktarmak için Rektör Baykal ile görüşmek istediklerini belirterek, Rektörün yemekte olduğu ve akşama kadar gelmeyeceği bize bildirildi. Bu durum üzerine buradan ayrılıyor ve tekrar Farabi Hastanesi önüne gidiyoruz. Orada olacağız, bizimle görüşmek isteyenleri orada ağırlayacağız dedi.
    
     Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber KTÜ Farabi Hastanesinde işten çıkarılanlar eylem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER