KÜnün Su Sporları, Su ve Sualtı

KÜnün Su Sporları, Su ve Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Üniversitesinde (KÜ) Su Sporları, Su ve Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkezinin kurulduğu bildirildi.
     KÜden yapılan yazılı açıklamada, Su Sporları, Su ve Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkezinin 14 Şubatta Resmi Gazetede yayınlanan yönetmelik ile resmen kurulduğu belirtildi.
     Açıklamada, araştırma merkezine müdür olarak Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Soner Bilenin atandığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:
     Üniversitemizde kurulan yedinci uygulama ve araştırma merkezi olan Su Sporları, Su ve Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkezinin hedefleri arasında, öncelikli olarak Türkiye iç suları ve denizlerinde olmak üzere bütün dünyada canlı-cansız su kaynaklarının kullanımı, iyileştirilmesi ve kirlilik sorunlarına yönelik araştırma ve uygulamaları yapmak, organize etmek ve öneriler getirmek, iç su ve denizlerle ilgili her türlü biyolojik, jeolojik, sedimantolojik arkeolojik araştırmalar planlayarak bu konuda çalışan kurum ve kuruluşlara talep ve öncelik durumuna göre destek sağlamak yer almaktadır.
    
     Muhabir: Yusuf Çelik
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber KÜnün Su Sporları, Su ve Sualtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER