Küçük Fatma da artık gülüyor

Küçük Fatma da artık gülüyor -Suriyedeki olaylarda yakınlarını kaybeden ve yaşadıklarına bir türlü anlam veremeyen 4 yaşındaki Fatma, ailesiyle birlikte ülkesini terk ederek Türkiyeye sığındı -Ailesinin olaylardan uzak tutmaya çalı


KONYA (A.A) - Metin Bolat - Suriyedeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ailenin, tüp bebek tedavisiyle dünyaya gelen kızları küçük Fatma, gösterilen ilgi ve sevgi sayesinde artık yaşıtlarıyla oynuyor ve gülüyor.
     Ülkelerindeki çatışmalarda yakınları öldürülen, evleri bombalanan yaklaşık 100 Suriyeli aile, Konyada kendilerine gösterilen evlerde hayata tutunmaya çalışıyor.
     Gösterilen ilgi ve sevgi başta çocuklar olmak üzere hepsini mutlu ediyor. Türk insanının misafirperverliğini daima hissettiklerini belirten aileler, en çok da çocuklarının geleceği için endişe ediyor.
     Beş ay önce Konyaya gelen Abdullatif Şeh A. Hay (50) ile Rim Abdul Rahman (34) çifti de evliliklerinden 7 yıl sonra tüp bebek tedavisiyle dünyaya gelen 4 yaşındaki kızları Fatma ile mermi ve bomba seslerinin olmadığı yeni bir hayata başlamak istiyor.
     Anne Rahman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerindeki katliamdan herkesin etkilendiğini, en çok etkilenenlerin ise çocuklar olduğunu söyledi.
     Çocukların bir evden başka bir eve giderken, yaşanan her şeye şahit olduklarını belirten Rahman, tüm çocukların korku içinde yaşamlarını sürdürmeye mahkum bırakıldığını anlattı.
    
     -Uçaktan portakal rengi bir şey indi-
    
     Asla unutmayacağı bir olay yaşadığını aktaran Rahman, Kız kardeşimin oğlu, uçaktan bomba atıldığını görmüş. Annesine bağırarak ve ağlayarak sürekli uçaktan portakal rengi bir şey indiğini gördüm diyordu. Yeğenimi çok zor sakinleştirdik dedi.
     Uzun süren tedavi sonucu dünyaya gelen kızları Fatmayı kaybetme korkusuyla günlerce ağladığını dile getiren Rahman, yaşananlara bir anlam veremeyen kızını korumak için elinden geleni yaptığını ifade etti.
    
     -Kızı mermi ve bomba seslerini duymasın diye...-
    
     Olaylar ilk başladığında bombalar atılmadığını, sadece kurşun seslerini duyduklarını vurgulayan Rahman, şunları kaydetti:
     Tek teselli kaynağımız olan kızım sürekli evin içinde kaçacak yer arıyor, saklanıyordu. Bir şey olmayacağını söyleyip sarılıyordum. Kızım bomba ve kurşun seslerini duymasın diye kulağına pamuk tıkıyor, oyuncaklarla oyalanmasını sağlıyordum. Bazen de televizyonun sesini yükseltiyordum. Kızım Fatma, bu iç savaşta, amcası, dedesi ve dayısının öldüğünü biliyor. Hatta dayısının vurulmuş halini gördüğünde korkusu daha da arttı. Son günlerde etrafımızdaki katliam artmıştı. Her taraf uçaklar tarafından vuruluyordu. Hiçbir şey yerinde kalmadı. Biz de Türkiyenin kapılarına yöneldik.
     Türkiyede çok rahat olduklarına işaret eden Rahman, sürekli ağlayan kızlarının artık gülmeye başladığını belirtti.
     Kızım artık kabus görerek uyanmıyor, rahat rahat uyuyor diyen Rahman, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanı ve Türkiyeyi çok sevdiklerini dile getirerek, Keşke Suriyeye de böyle bir başbakan gelse ifadelerini kullandı.
    
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Küçük Fatma da artık gülüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER