Küçük köyün ekonomiye büyük katkısı

Küçük köyün ekonomiye büyük katkısı -Aydının İncirliova ilçesine bağlı Sandıklı köyü erik üretiminden ekonomiye yılda 2 milyon lira katkı sağlıyor -Sandıklı Köyü Muhtarı Kurşunlu: "Yılda yaklaşık bin ton erik üretiyoruz. Biz üretiyoru


AYDIN (A.A) - İncirliova ilçesine bağlı Sandıklı köyü, erik üretimiyle ekonomiye yılda 2 milyon lira katkı sağlıyor. "Papaz" eriğiyle ünlü 2 bin nüfuslu köyden mevsiminde günde 30-40 kamyon erik büyük şehirlere gönderiliyor.
     Sandıklı Köyü Muhtarı Fazlı Kurşunlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, erik üretiminin köylerinin önemli gelir kaynağı olduğunu bildirdi. Yılda bin tona yakın erik üretiklerini söyleyen Kurşunlu, "Biz üretiyoruz büyük şehirler tüketiyor. Erik köylülerimiz için büyük bir gelir kapısı, yıllık 2 milyon lira gelir sağlıyoruz" dedi.
     Erik toplamak için köye günde 300 işçi ile, tüccarların ve nakliyecilerin geldiğini, bu durumun köydeki esnafların da yüzünü güldürdüğünü ifade eden Fazlı Kurşunlu, Sandıklı köyünün Papaz eriği sayesinde yakından tanımaya başladığını bildirdi.
     Kurşunlu, erik toplayan kadın işçilere günlük 30, erkeklere 40 lira yevmiye ödendiğini, bir kişinin günlük ortalama 50 kilogram ürün topladığını ifade etti.
     Tüccar Bayram Büyüten ise bu yılki ürün rekoltesinin geçen yıla göre düşük olduğunu, olumsuz hava şartlarından kaynaklanan bu durumun fiyatların yüksek seyretmesine sebep olduğunu dile getirerek, "Papaz eriğinin kilosunu toptan olarak 3 liradan alıyoruz. İstanbul olmak üzere yurdun çeşitli illerine gönderiyoruz" dedi.
    
     Muhabir: Necip Uyanık / Suat Deniz / Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber Küçük köyün ekonomiye büyük katkısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER