Küçük mucit ödüllendirildi

Küçük mucit ödüllendirildi -Kocaeli Milli Eğitim Müdürü İspirli, Matematiği Sevdiren Robot icat eden 8. sınıf öğrencisi Bayezıtı ödüllendirdi


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Milli Eğitim Müdürü İspirli, Matematiği Sevdiren Robot icat eden 8. sınıf öğrencisi Ecem Bayezıtı makamında kabul etti.
     Milli Eğitim Bakanlığının Şimdi Düşünme Zamanı isimli yarışmasına katılarak, öğrencilere matematiği sevdirecek bir proje geliştiren ve adını Matematiği Sevdiren Robot (MATSER 22) koyan 50. Yıl Ortaokulunun 8. sınıf öğrencisi Bayezit bu projesiyle Kocaeli birincisi olmuştu.
     TÜBİTAKın Ankarada düzenlediği yarışmada giren Bayezıtın projesi Türkiyede ilk 16ya girerek Türk Patent Enstitüsünün İstanbulda İnivasyon Fuarında sergilenmişti.
     Kocaeli Milli Eğitim Müdürü İspirliyi ziyaret eden küçük mucit Ecem, yaptığı robotun 4 işlemden oluşan 5 adet matematik sorusu sorduğunu, her soruya doğru cevap verilmesi halinde bir adet şeker hediye ettiğini söyledi.
     İşlemi yap, şekeri kap sloganıyla işleyen cihaz, size şekeri verdikten sonra sesli olarak bir de Dişlerini fırçalamayı unutma uyarısında bulunduğunu belirten Bayezit, Robot, eğer arka arkaya 2 şeker kazanırsanız, dişlerinizin çürümemesi için 2 saat boyunca bir daha şeker vermiyor dedi.
     Ecem Bayezit, bu başarısında teknoloji ve tasarım Öğretmeni Neslihan Yaman, Okul Müdürü Erol Nalçacı, annesi Duygu ve babası Ümit Bayezıtın desteğinin büyük olduğunu ifade ederek, onlara teşekkür etti.
     Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli de başarısından dolayı Bayezıtı kutlayarak ödüllendirdi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Küçük mucit ödüllendirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER