KUDAKAnın bilgilendirme toplantısı yapıldı

KUDAKAnın bilgilendirme toplantısı yapıldı -Vali Yenigün: Şimdiye kadar uygulanan mali destek programlarımızdan Erzincan ilimize yaklaşık olarak 14 milyon lira kaynak aktarılmıştır


ERZİNCAN (A.A) - Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından düzenlenen 2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı Erzincan İli Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.
     Erzincan Belediyesi Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, katılımcılar mali destek sağlanacak projeler hakkında bilgilendirildi.
     Toplantıda konuşan Erzincan Valisi Selman Yenigün, Kuzeydoğu Anadolu Turizm Stratejisi ve Eylem Planı bu alanda yapılan en kapsamlı çalışmadır. Bugün açıklamakta olduğumuz mali destek programlarımız işte bu eylem planının hayata geçirilmesi için tasarlanmıştır. Bugünkü toplantımızın konusu ajansın faaliyetleri içerisinde kamuoyu tarafından en çok bilinen ve merak edilen proje teklif çağrısıdır diye konuştu.
     Yenigün, şunları kaydetti:
     Ajansımız bugün açıklayacağımız destek programlarıyla birlikte kuruluşundan bu yana geçen 3 yılda 50 milyon lira mali desteği bölgemizin hizmetine sunmuştur. Bu kaynaktan başta bölgede yer alan KOBİler, kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları yararlanmıştır. Bu yıl mali destek yöntemi ile 15 milyon lira kaynak bölgemizin hizmetine sunulacaktır. Bu yıl düzenlenecek olan teklif çağrıları bölgemizin en önemli gelişme ekseni olarak kabul edilen turizm sektörü odaklıdır. Teklif çağrısı bütçesinin 13 milyon liralık bölümü turizm sektörünün bölgemizde geliştirilmesi için kullanılacaktır. Bu kaynağın 6,5 milyon lirası bölgemizdeki turizm altyapısı projelerine tahsis edilecektir. Geriye kalan 6,5 milyon lira ise bölgemizde yer alan işletmelerin, kamu kuruluşlarının ve sivil toplum kuruluşlarının yine turizm sektörüne yönelik projelerine tahsis edilecektir.
     KUDAKAnın 3 yıllık çalışmaları hakkında bilgi veren Vali Yenigün, Ajansımızın kuruluşundan bu yana geçen 3 yıl içerisinde Erzincan ilimizden ajansımıza toplam 224 adet proje sunulmuş ve bu projelerin 88 adedine ise ajansımız tarafından teknik ve mali destek sağlanmıştır. Bu da ajansımıza gönderdiğimiz projelerin yaklaşık olarak yüzde 39unun desteklendiği anlamına gelmektedir. Ajansın faaliyet alanını kapsayan tüm bölgeyi göz önüne aldığımızda, tüm bölgemizden ajansa sunulan projelerin yüzde 32si Erzincan ilimizden sunulmasına karşılık, başarılı projelerin yüzde 33ü ve toplam mali kaynağın yüzde 37si Erzincan ilimize aktarılmıştır. Şimdiye kadar uygulanan mali destek programlarımızdan Erzincan ilimize yaklaşık olarak 14 milyon lira kaynak aktarılmıştır diye konuştu.
     KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan ise 2013 yılında turizmi geliştirme çalışmalarına yoğunluk vereceklerini söyledi. Bu sene 3 mali destek programı hazırladıklarını ifade eden Altan, Bunlardan birincisi turizme yönelik küçük ölçekli altyapı mali destek programı olup, bütçesi 6 milyon 500 bin liradır. İkincisi ise turizmin geliştirmesi mali destek programıdır. Bütçesi ise 6 milyon 500 bin liradır. Üçüncü de Bayburt ilinde et ve süt sektörlerinin geliştirilmesi mali destek programı olup, bütçesi 2 milyon liradır. Bu destek projeleri sayesinde hem Bayburt ilimiz hızlı bir şekilde kalkınma gösterecek hem de Doğu Anadolu Bölgesi turizmde önemli yerlere gelecektir dedi.
     Yapılan desteklerin hem bölge halkı için hem de ülke için faydalı olacağını vurgulayan Altan, Bu yıl en öncelikli hedefimiz turizm sektörünü daha aktif hale getirmek. Amacımız turizm faaliyetlerini tek mevsimle sınırlı tutmak yerine dört mevsime yaymak. Ayrıca iyi bir tanıtımla bölgemiz turizminin markalaşmasını sağlamak. Bunlar için de toplumun turizmi içselleştirmesinin sağlanması, sektör gelişimini hızlandıracak sosyal ve kültürel ortamı güçlendirmek ve turizm girişimciliğinin desteklenmesi gerekiyor ifadelerini kullandı.
     Toplantıya, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, proje hazırlayan kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Barış Yalçınkaya
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber KUDAKAnın bilgilendirme toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER