Kula Evleri İŞKUR desteği ile boyanacak

Kula Evleri İŞKUR desteği ile boyanacak


MANİSA (A.A) - Kulanın tarihi evlerinin dış cepheleri, Türkiye İş Kurumu tarafından uygulanan Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında belediyede 6 ay süreyle istihdam edilecek 15 işçi tarafından boyanacak.
     Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, yaptığı açıklamada, Kulanın doğal,tarihi ve kültürel mirasının korunması, özgün kimliğinin yaşatılmasına çalıştıklarını ifade etti.
     Kuladaki tarihi evlerin çok azının sahipleri tarafından gerekli bakım ve onarımlarının yapıldığına işaret eden Aşkın, bu durumun yarattığı olumsuzluğun giderilmesi için çeşitli projeleri uygulamaya koyduklarını dile getirdi.
     Aşkın, bu kapsamda Manisa Turizm ve Kültür Müdürlüğü işbirliği ile Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında hazırladıkları proje ile tarihi evlerin dış cephelerinin boyanması ve bulundukları sokaktaki yolun yapımı amacıyla belediye bünyesinde 15 geçici işçinin istihdam edileceğini kaydederek, Bu proje kapsamında tarihi sokak içerisindeki toplam 34 Kula Evi ile 250 metre uzunluğunda toplam bin 250 metrekare sokak yolunun doğal parke kilit taşı ile döşenecek dedi.
     Belediyede yapılacak geçici işçi alımı için Kulada ikamet etme, 19-40 yaş aralığında ve İŞKURda kayıtlı işsiz olma şartı arandığını belirten Aşkın, aranan şartlara uygun isteklilerin belediyeye müracaat edebileceklerini, başvuru sayısının fazla olması durumunda işe alınacakların kura ile belirleneceğini sözlerine ekledi.
     (YAY-UFK)
<< Önceki Haber Kula Evleri İŞKUR desteği ile boyanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER