Kula Peri Bacalarının Tabiat Anıtı ilan

Kula Peri Bacalarının Tabiat Anıtı ilan edilmesi -Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın: Amacımız, Türkiyenin ilk jeoparkı olarak doğal miras alanlarını geleceğe aktarmaktır


MANİSA (A.A) - Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Kula Peri Bacalarının Tabiat Anıtı ilan edilmesinin ardından gerekli planlamalar üzerinde çalıştıklarını belirterek, Amaçlarının Türkiyenin ilk jeoparkı olarak doğal miras alanlarını geleceğe aktarmak olduğunu bildirdi.
     Aşkın, yaptığı yazılı açıklamada, Kula Peri Bacalarının bölgenin en önemli jeolojik miraslarından biri olduğunu belirtti.
     Kula Peri Bacalarının Tabiat Anıtı ilan edildiğini hatırlatan Aşkın, şunları bildirdi:
     2009 yılından bu yana Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü ile birlikte alanda gelişim planı çalışmalarına başladık. Hazırladığımız ana projede Gediz Nehri kenarı, peri bacaları girişi olmak üzere 2 noktada çalışmalara başladık. Yol güzergahı üzerinde ise seyir ve dinlenme terasları, kafeterya, kıraathaneler, tuvalet, otopark, satış yerleri olacaktır. Başlatılan Tabiat Anıtı çalışmalarının ikinci durağı Divlit Yanardağı ve lav akıntıları olacak. Amacımız, dünya çapındaki jeopark örgütlenmesinin yasal boyutlarını yerine getirerek Türkiyenin ilk, dünyanın ise 53. jeoparkı olarak doğal miras alanlarını geleceğe aktarmaktır.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Halil Şahin
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Kula Peri Bacalarının Tabiat Anıtı ilan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER