Kültepe kazılarında 64. sezon heyecanı

Kültepe kazılarında 64. sezon heyecanı -Kayseri-Sivas karayolundaki Kültepe Kaniş/Karum Höyüğünde, 1948 yılında başlayan ilk sistemli kazıların 64üncü sezonu 29 Haziranda başlayacak


KAYSERİ (A.A) - Kayseri-Sivas karayolunun 20nci kilometresinde bulunan Kültepe Kaniş/Karum Höyüğünde, 1948 yılında başlayan ilk sistemli kazıların 64üncü sezonu 29 Haziranda başlayacak.
     AA muhabirine kazı çalışmalarını değerlendiren Kayseri İl Kültür Müdürü İsmet Taymuş, 1948 yılından beri yapılan kazılarda ön Asyanın en büyük yerleşim yerlerinden biri Anadolunun yazılı devirlere girdiği döneme ilişkin çok önemli bilgiler ele geçirildiğini söyledi.
     2012 yılı kazılarının da yine aynı amaçla gerçekleştirileceğini belirten Taymuş, şunları kaydetti:
     Bu kazı sezonunda daha çok restorasyona ağırlık verilecek. Özellikle Asurlu tüccarların konakladıkları evlerin restorasyonlarına ağırlık vereceğiz. Bu anlamda da Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ile Kocasinan Belediyesi birlikte çalışacak. Bu arada tabii ki kazılarımız devam edecek. Kaniş bölgesinde Eski Tunç Çağı yani günümüzden 5 bin yıl öncesine ait, 55 metre genişliğinde 75 metre uzunluğunda bir yapıya ulaştık. Bu yapının idari amaçla kullanıldığını düşünüyoruz. Yapının tamamını ortaya çıkarmış değiliz. Bu sezonda ki kazılarımızda bu yönde olacak. Bu yapı o döneme ait yapılar arasında en büyüğü olabilir. Kazı ekibinde yaklaşık 60 kişi olacak. Ekibe Almanya, ABD, Fransa, Hollanda, Danimarka, Japonya gibi çok çeşitli ülkelerden arkeolog, antropolog, zooarkeolog, jeolog, assuriyolok görev alacak.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin / İsmail İçer
     Yayıncı: Eyüphan Kılıç
<< Önceki Haber Kültepe kazılarında 64. sezon heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER