Kültür ve Turizm Bakanı Günay:

Kültür ve Turizm Bakanı Günay: -Elbetteki madencilik faaliyeti bir şekilde olacaktır, ama sınırlarının iyi belirlenmesi ve doğa tahrip edilmeden yapılması konusunda daha özenli ve gayretli olunması gerekiyor (Fotoğraflı-Gör


MUĞLA (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Elbetteki madencilik faaliyeti bir şekilde olacaktır, ama sınırlarının iyi belirlenmesi ve doğa tahrip edilmeden yapılması konusunda daha özenli ve gayretli olunması gerekiyor dedi.
     Bakan Günay, Osmaniye köyünde Marmaris Ticaret Odası tarafından yaptırılan bal evinin açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Türkiyede sürdürülebilir turizm yaparak turizmin bereket olmasını sağlamaya çalıştıklarını dile getiren Günay, sürdürülebilir turizmin temel şartının doğayı korumak olduğunu vurguladı.
     Madenciliğin yapılması gereken bir ekonomik faaliyet olduğuna işaret eden Günay, Geçenlerde İzmirden Antalyaya kadar helikopterle gidip gelmek durumunda kaldım. Gerçekten insanın yüreğini parçalayan birkaç fotoğraf çektim. Ne yazıkki maden sahaları, taş ocağı ve kum ocağı sahaları abartılı şekilde coğrafyaya yayılmış, bütün güzelliği ve bereketi tahrip eder durumda. Üstelik yasanın öngördüğü gibi hiçbir rehabilitasyon çalışması yok diye konuştu.
     Maden veya taş ocakları kapatılırken ağaçlandırma, topraklandırma gibi faaliyetleri ihmal ettiklerini kaydeden Günay, bundan sonraki süreçle ilgili tüm bakanlıkların konuyu titizlikle gözden geçireceğini anlattı.
     Bakan Günay, toprakların korunarak, bal üreterek ve farklı tarım türleriyle coğrafyanın bereketi ve bolluğunu sağlama imkanı olduğunu belirterek, Elbetteki madencilik faaliyeti bir şekilde olacaktır, ama sınırlarının iyi belirlenmesi ve doğa tahrip edilmeden yapılması konusunda daha özenli ve gayretli olunması gerekiyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Utku Uçrak-Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kültür ve Turizm Bakanı Günay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER