Kültür ve Turizm Bakanı Günay:

Kültür ve Turizm Bakanı Günay: -Gelen turist bakımından Avrupada 4. durumdayız -Artık Yunanistan, Mısır gibi ülkelerle yarışmıyoruz. Bu ülkeleri 3e katlar duruma geldik. İtalya, Fransa, İspanya gibi Avrupanın en önde gelen 3


BURSA (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiyenin gelen turist bakımından Avrupada dördüncü durumda bulunduğunu belirterek, Artık Yunanistan, Mısır gibi ülkelerle yarışmıyoruz. Bu ülkeleri 3e katlar duruma geldik. İtalya, Fransa, İspanya gibi Avrupanın en önde gelen 3 ülkesiyle yarışıyoruz dedi.
     Bakan Günay, Muradiye Külliyesinin restorasyon çalışmalarının başlaması nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, son zamanlarda Türkiyenin ufkunu açan, tarihe sahip çıkan bir anlayışla önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.
     Türkiyenin her tarafında, tarihin her döneminden eserlere ayrım yapmaksızın sahip çıktıklarını vurgulayan Günay, Romadan Selçukluya, Selçukludan Osmanlıya kadar bu topraklarda ne varsa ihya etmeye, geleceğe taşımaya çalışıyoruz. Türkiyenin doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi yani her tarafına aynı oranda sahip çıkıyoruz diye konuştu.
     Günay, sadece yakın dönemdeki değil, tarihin çok eski dönemlerindeki eserleri de dünya mirasına kazandırmaya çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:
     Bu konuda Türkiyenin değişik noktalarındaki eserleri ayağa kaldırdık ve dünya mirasına kazandırdık. Osmanlı yöneticileri birbiriyle yarışan güzel eserler kurdular. Bunun daha öncesi de var. Tüm tarihi mekanları ayağa kaldırmak istiyoruz. Bursa da tarih bakımından çok önemli bir kentimiz. İnşallah yapılacak çalışmalarla buradan da önemli eserler, tarih mirasına girecektir. Burası özellikle Osmanlı bağlamında önemli bir yer. Beylik, devlete burada dönüştü. Merkezi burası. Bursa yanlış planlama, gelişi güzel sanayileşme nedeniyle bir felaketle karşı karşıya. Yanlış planlama nedeniyle ovalar, yeşillik alanlar biraz tahrip oldu. Sanayiden vazgeçmeden, Bursanın tarihine, bitki çeşitliliğine, turizmine sahip çıkmaya çalışıyoruz.
     Türkiyenin, artık dünya turizminin önemli yerlerinden biri haline geldiğini anlatan Günay, Gelen turist bakımından Avrupada 4. durumdayız. Artık Yunanistan, Mısır gibi ülkelerle yarışmıyoruz. Bu ülkeleri 3e katlar duruma geldik. İtalya, Fransa, İspanya gibi Avrupanın en önde gelen 3 ülkesiyle yarışıyoruz. Bu ivmeyi Anadolu içlerine çekmemiz gerekiyor dedi.
     Tören öncesinde çalışmalar kapsamında Külliyede bulunan Muradiye Camisinin son cemaat mahallinde Yunan işgalinden kalma Yunan bayrağı, ordu flaması ve taçtan oluşan üçlü kompozisyonu inceleyen Günay, konuşmasının ardından Külliyeyi gezdi.
     Törene, Bursa Valisi Şahabettin Harput ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe katıldı.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Kültür ve Turizm Bakanı Günay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER