Kuluya hastane yapılması ile ilgili iddialar

Kuluya hastane yapılması ile ilgili iddialar -AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu: Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılan incelemelerde hastane için en uygun yerin Olof Palme Park alanının olduğu tespit edilmişti


KONYA (A.A) - AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılan incelemelerde hastane için en uygun yerin Olof Palme Park alanının olduğu tespit edilmiştir dedi.
     Türkmenoğlu, Kulu Devlet Hastanesi için tahsis edilen Olof Palme Parkı ile ilgili iddialara hakkında basın açıklaması yaptı.
     Sağlık Bakanlığıyla görüşmeler neticesinde ilçede bulunan hastanenin konseptinin yeterli olmadığının tespit edildiğini belirten Türkmenoğlu, ilçeye kapasitesi daha büyük olacak, daha modern ve bölgeye yakışır bir hastanenin yapılmasının kararlaştırıldığını söyledi.
     Yapılan planlama çalışmalarında hastanenin merkezde olması fikrinin, Sağlık Bakanlığı yetkililerince ve bizzat bölgeyi ziyarete gelen Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas tarafından dile getirildiğini aktaran Türkmenoğlu, şunları kaydetti:
     Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılan incelemelerde hastane için en uygun yerin Olof Palme Park alanının olduğu tespit edilmiştir. Belediye meclisince oy birliği ile parkın Sağlık Bakanlığına tahsisi için karar alınmıştır. Söz konusu tahsis ile alakalı olarak muhalefet partisi milletvekillerinin ve bazı sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlarımızın iddiaları gerçekleri yansıtmamaktadır. AK Partili milletvekillerimizin ya da belediye başkanımızın sadece park alanının tahsis edilmesi, diğer yerlerin değerlendirme dışı bırakılması konusunda talebi ya da ısrarı olmamış uygunluk tespiti Sağlık Bakanlığınca yapılmıştır. Belediye Meclisince önerilen Dinek Mahallesi ve Katırtepesindeki yerler Sağlık Bakanlığı tarafından merkeze daha uzak olmaları sebebiyle uygun görülmemiştir. Bizim için birinci derecede önemli olan halkımızın sağlığıdır. Yapılan hizmetlerin takdirinin halkımızda olduğunun bilince hizmetlerimize devam edeceğiz. Halkımız takdirini seçimler göstermiş ve göstermeye devam edecektir.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Kuluya hastane yapılması ile ilgili iddialar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER