Kumlucada Kadına Şiddet Semineri düzenlendi

Kumlucada Kadına Şiddet Semineri düzenlendi -Jandarma ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce gerçekleştirilen seminerde, katılımcılara aile içi şiddet ve önlenmesi anlatıldı


ANTALYA (A.A) - Kumlucada Jandarma ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğinde Kadına Şiddet Semineri gerçekleştirildi.
     Hacıveliler İlköğretim Okulunda düzenlenen seminerin açılışında konuşan Antalya Jandarma Komutanlığında görevli Astsubay Ümmihan Temir, şiddetin büyük bir suç olduğunu söyledi. Kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik bazı çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Temir, bunların bilgilendirme, şiddete maruz kalanları koruma, şiddet gösteren kişilere yönelik çalışmalar olduğunu anlattı.
     Antalya Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Yardımcısı Özgür Akçaöz Düven de yaşanan olaylarda, eğitimsizliğin rolünün büyük olduğunu vurguladı. Düven, Türkiyede 3 milyondan fazla kadının okuma yazma bilmediğini kaydetti. Kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik bir başka unsurun da kadınların iş gücüne katılımı olduğunu anlatan Düven, kadınların yüzde 71inin hiçbir sosyal güvenceye tabi olmadıklarının altını çizdi.
     Düven, şöyle konuştu:
     Toplumuzda kadınlara genel bir ayrımcılığı da görüyoruz. Bunlar, mülk edinmede, iş yaşamında, her alanda var. Mecliste bile son seçimlerde kadınların temsil edilme oranı yüzde 14. Türkiye genelinde 2 bin 921 belediye başkanından sadece 21i kadın. Biz tüm bunların önüne geçilmesi için çalışıyoruz.
     Düven, vatandaşların kadına yönelik şiddet olaylarıyla karşılaşmaları halinde 183, 155 veya 156 ihbar hatlarından yardım isteyebileceklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak / Bekir Bektaş
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Kumlucada Kadına Şiddet Semineri düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER