Kumlucadaki zeytin üretim alanları artıyor

Kumlucadaki zeytin üretim alanları artıyor -Kumluca Ziraat Odası Başkanı Kayhan: -"Ziraat Odası olarak hedefimiz bölgemizde zeytine geçmişte var olan ve zamanla kaybettiği itibarı tekrar kazandırmak" (Fotoğraflı-Görüntülü


ANTALYA (A.A) - Kumlucada zeytin üretimin, yılda ortalama bin 500 dekar arttığı bildirildi.
     Türkiyede örtü altı sebze üretiminde önemli yeri olan Kumlucada son yıllarda zeytin üretiminin de arttığı, üretimin hem bölge hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını belirtildi.
     Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şu anda 8 bin 500 dekar alanda zeytin üretimi yapıldığını, bu alanlara her yıl ortalama bin 500 dekarın eklendiğini söyledi. Bu alanlardan yılda yaklaşık bin 500 ton zeytin elde edildiğini bildiren Kayhan, elde edilen ürünlerin hem bölge hem de ülke ekonomisine getirisinin büyük olduğunu kaydetti.
     Vatandaşların son yıllarda verimi yüksek yağlık zeytin üretimini daha fazla tercih ettiklerini dile getiren Kayhan, özellikle kırsal alanların değerlendirilmesi ve ekonomiye kazandırılması açısından zeytin üretiminin önem taşıdığını vurguladı.
     Kayhan, şöyle konuştu:
     "Günümüzde iyi verimli bir zeytin fidanı dikiminden bir yıl sonra meyve vermeye başlar, üç yıl sonra kendini kurtarır, 5-6 yılda da tam verimli şekilde meyvelerini verir. Bölgemizde şu anda 285 bin adet zeytin fidanı bulunuyor. Gelecekte zeytin üretimin daha da artmasıyla gerek özel sektöre destek vererek gerekse kendi imkanlarımızla üretilen zeytinlerin ve yağının daha iyi değerlendirilmesi adına zeytin yağı fabrikası kurmak istiyoruz. Ziraat Odası olarak hedefimiz bölgemizde zeytine geçmişte var olan ve zamanla kaybettiği itibarı tekrar kazandırmak."
     Kayhan, ziraat odası olarak her yıl çiftçilere, zeytin üretimini teşvik etmek ve üretimin artmasını sağlamak adına maliyetine zeytin fidanı dağıttıklarını bildirdi.
     Arazisinde zeytin üretimi yapan Saadettin Sarıkeçili de kurak başka ürün yetiştirme imkanı olmayan arazilerine zeytin fidanı diktiğini belirterek, üretim ve elde ettiği üründen dolayı memnun olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kumlucadaki zeytin üretim alanları artıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER