Kumluca ve Başkan Çetinkaya, Sokrates ödüllerine

Kumluca ve Başkan Çetinkaya, Sokrates ödüllerine aday gösterildi


ANTALYA (A.A) - Avrupa İş Konseyi (EBA) tarafından En İyi Belediye Başkanı ve En İyi Şehir alanlarında verilen Sokrates ödüllerine, Kumluca Belediyesi ve Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya aday gösterildi.
     EBA Uluslararası İlişkiler Müdürü Maryna Leontyeva tarafından Belediye Başkanı Çetinkayaya gönderilen mektupta, Avrupa İş Topluluğunun analitik merkezleri tarafından 2012-2013 Sokrates ödüllerine aday gösterildiği bildirildi.
     Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa İş Konseyi tarafından Kumlucanın en iyi şehir, kendisinin de en iyi belediye başkanı olarak Sokrates ödüllerine aday gösterilmesinden dolayı mutluluk ve gurur duyduğunu söyledi.
     Avrupanın bağımsız sivil toplum örgütlerince böyle bir ödüle aday gösterilmenin altında Kumlucanın son yıllardaki gelişmesinin yattığını, bunda ilçe halkının rolünün büyük olduğunu dile getiren Çetinkaya, Kumlucanın adının uluslararası platformlarda telaffuz edilmesinin kendisini çok mutlu ettiğini belirtti.
     Çetinkaya şöyle konuştu:
     Sokrates ödülü, dünyadaki 16 ülkenin etkili kamu organizasyonları tarafından desteklenen Avrupa İş Dünyası Asamblesi, Sokrates aday komitesince verilmektedir. Bu ödülün alınması durumunda şehrimizin statüsünün önemli derecede etkileneceğine, şehrimizin ve bölgemizin uluslararası platformda tanınmasına önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. İlçemizin bu günlere gelmesinde çalışmalarımızın yanında ilçe halkımızın bize duyduğu güven ve yaşadıkları şehre verdikleri değerin büyük katkısı vardır. Böyle bir güzelliğin Kumlucamız için hayırlı olmasını temenni ediyorum.
    
     -Avrupa İş Konseyi-
    
     EBA, 1953 yılında İngilterede kurulmuştur. Avrupa Rektörler Kulübü (CRE), Uluslararası Liderler Kulübü (ICL) ve KGMV iş birliği ile yönetilmektedir. EBA, her yıl dünyadaki tüm ülkeler hakkında merkezi Belçikada bulunan Avrupa Pazar Araştırması Örgütü, Merkezi Almanyada bulunan Baden-Wurttemberg İhracat Akademisi, Çek Cumhuriyeti Müşavirlik ve Pazarlama Uzmanları Birliği, İsviçre Kalite ve Standart Enstitüsü aracılığı ile araştırmalar yapmaktadır.
     EBA ödül komitesi himayesinde kitle iletişim araçları desteğiyle hangi firmaların, belediyelerin, organizasyonların veya şahısların EBA seçim kriterlerine uygun olduğuna ve ödülü hak edip etmeyeceğine karar vermektedir.
     EBA tarafından Türkiyede Sokrates ödüllerine daha önce 2011 yılında Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 2012 yılında da Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek layık görülmüştü.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kumluca ve Başkan Çetinkaya, Sokrates ödüllerine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER