KÜNİBin 3. Olağan Kongresine doğru

KÜNİBin 3. Olağan Kongresine doğru -KÜNİB Genel Başkanı Prof. Dr. Korkmaz: "Güçlerimizi birleştirerek büyümeyi ve doğacak sinerjiyi başta bölgemiz olmak üzere tüm insanlığın refah ve huzuruna yöneltmeyi hedef edinmiş durumdayız"


ARDAHAN (A.A) - Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) Genel Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, "Güçlerimizi birleştirerek büyümeyi ve doğacak sinerjiyi başta bölgemiz olmak üzere tüm insanlığın refah ve huzuruna yöneltmeyi hedef edinmiş durumdayız" dedi.
     Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20-21 Mayıs tarihlerinde Azerbaycanın başkenti Baküde yapılacak olan 3. olağan kongreye hazırlandıklarını bildirdi.
     Kongrede, KÜNİBe farklı ülkelerden katılacak olan yeni üniversitelerle üye sayısının 50yi aşmasını beklediklerini belirten Korkmaz, "Birliğimiz, bir ışık seli gibi büyüyerek geleceğe akmaya devam edecektir. KÜNİB birleşerek büyümeyi ilke edinen, dünyaya, bölgemiz adına yapılan bir katkıdır. 2009 yılında 4 farklı ülkeden 7 üniversitenin katılımıyla kuruldu. Bugün 42 üyesi var, 50 üniversiteyi geçecektir" diye konuştu.
     KÜNİBin bölge üniversitelerinin birlikte hareket etme projesi olduğunu ifade eden Korkmaz, şunları kaydetti:
     "Üzerinde yaşadığımız Kafkasya coğrafyası, bizim kaderimizdir. Kaderimiz üzeride düşünmeliyiz. Bunun için bölge üniversiteleri olarak, üzerinde yaşadığımız toprakların bilgisine sahip olmalı ve yapacağımız ortak projeler, paneller, sempozyumlar, kültürel ve bilimsel şölenler, öğrenci ve öğretim üyesi değişimi programlarıyla ortak bir gelecek tasarımı yaratmalıyız."
    
     Muhabir: Günay Nuh / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber KÜNİBin 3. Olağan Kongresine doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER