Kurban Bayramına doğru

Kurban Bayramına doğru -Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü: Kurban kesmek bir hayvanın başının kesilmesi veya boğazlanması anlamını taşımamaktadır


RİZE (A.A) - Rize Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, kurban kesmenin bir hayvanın başının kesilmesi veya boğazlanması anlamını taşımadığını bildirdi.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kurban kesmenin dini bir ibadeti yerine getirmek olduğu ifade edilerek, ibadeti yerine getirirken de kurbana acı çektirmemenin, halk ve çevre sağlığını da korumaya dikkat etmek gerektiği belirtildi.
     Kurbanı usta kesicilere kestirerek kaliteli et ve parçalanmamış deri elde etmek suretiyle ülke ekonomisinin de korunması gerektiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Alınacak hayvanların kurbanlık özelliklerine sahip olması, satın alınacak kurbanlık büyükbaş hayvanların kulak küpelerinin olması, hayvanların kimlik belgeleri, menşe ve sağlık raporu belgeleri olması zorunludur. Belgesiz hayvan alınmaması önemlidir. Kurbanlık büyükbaş dişi hayvanların gebe olmaması, hayvan sahipleri tarafından gebe olmadıklarına dair muayene yaptırıldığının garanti edilmesi, satın alınacak kurbanlık hayvanların genel sağlık durumlarının iyi olmasına dikkat edilmesi, öksüren, zayıf olan, ishalli, salyası akan, kurbanlık yaşına erişmemiş olan, gebe veya yeni doğum yapmış olan, saldırgan olan, tüyleri dökülmüş, mantar veya uyuza yakalanmış olan, kulakları düşük ve yüksek ateşli olan hayvanların alınmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir.
     Açıklamada, kurban kesim elemanı yetiştirme kurslarına katılmayıp kesim yapanlara da cezai işlem uygulanacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Serhat Çağdaş
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Kurban Bayramına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER