Kurban Bayramına doğru

Kurban Bayramına doğru -AK Parti Malatya milletvekilleri Çalık ve Şahin, erkek yetiştirme yurduna bağlı evlerde kalan çocukları ziyaret etti


MALATYA (A.A) - AK Parti Malatya milletvekilleri Öznur Çalık ve Mustafa Şahin, erkek yetiştirme yurduna bağlı evlerde kalan çocukları ziyaret etti.
     Milletvekilleri Çalık ve Şahin, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkci ve il yönetim kurulu üyeleriyle, eski erkek yetiştirme yurdunun yerleşkesine erkek çocuklar için bir süre önce yaptırılan apart evleri ziyaret ederek, burada koruma altındaki gençlerle sohbet etti. Çalık ve Şahin, çocukların Kurban Bayramını kutladı.
     Ziyarette konuşan Öznur Çalık, iktidar olarak bu ülkenin evlatlarını daha sağlıklı ev ortamlarında yetiştirmek üzere yeni binalar inşa ettiklerini söyledi.
     Malatyadaki bu binalar ile yapımı tamamlanan Engelli Yaşam Merkezi ve Etüt Merkezinin resmi açılışının ileriki aylarda yapılacağını bildiren Çalık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 14 ilde Şiddeti Önleme Merkezleri kuracak. Bu illerden biri de Malatya. Bu merkezler kimsenin şiddet görmediği bir toplum yaratmak adına öncelikle ön takip, izleme ve önlemeyi amaç edinen yerler olacak. Burada İçişleri Bakanlığımızın, Adalet Bakanlığımızın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın temsilcileri olacak. Burada vatandaşlarımıza her türlü sosyal destek de sağlanarak öncelikle şiddeti önlemek için gerekli bilinçlendirme yapılacak. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, bu merkez için bina arıyor diye konuştu.
     Mustafa Şahin ise AK Partinin sosyal devlet olmanın getirdiği yükümlükleri yerine getirme noktasında devrim niteliğinde çalışmalar yaptığını söyledi.
     Şahin, bu çerçevede yapılan hizmetlerden birinin de yetiştirme yurtlarını koğuş sisteminden tamamen arındırarak ev statüsünde olan mekanlarda çocukların koruma altına alınması olduğunu ifade etti.
     Bülent Tüfenkci ise mübarek Kurban Bayramı öncesi gençlerle, çocuklarla bir araya gelmek istediklerini belirtti. Tüfenkci, Gerçekten de sosyal anlamda ciddi görevler ifa edilen ve her gelişimizde de biraz daha güzelleşen, gelişen bir sosyal hizmete kavuştuk. Bu noktada burada çalışan, emeği geçen bütün görevlilere teşekkür ediyoruz dedi.
     Erkek yetiştirme yurduna bağlı 5 apart evde, 50 çocuğun koruma altında olduğu, 20 çocuğun da ailesinin yanında desteklendiği belirtildi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Kurban Bayramına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER