Kurban Bayramına doğru

Kurban Bayramına doğru Ardahan Müftüsü Akın: Bayramlar sevinç neşe ve mutluluğun zirveye çıktığı günlerdir


ARDAHAN (A.A) - Ardahan Müftüsü Galip Akın, bayramların sevinç neşe ve mutluluğun zirveye çıktığı günler olduğunu söyledi.
     Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dini bayramlardan biri olan Kurban Bayramını idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
     Bayramların Allahın affının, mağfiretinin, feyiz ve bereketinin sağanak sağanak yağdığı günlerdir olduğuna dikkati çekerek, bugünlerin Allah rızasını kazanmak için maddi ve manevi her türlü imkanın seferber edildiği müstesna zaman dilimleri olduğunu ifade etti. Akın, şöyle devam etti:
     Her Müslüman bu günleri fırsat bilerek Allahın rızasını kazanmak için elinden gelen her türlü çabayı sarf etmelidir. Bütün ibadetlerde olduğu gibi keseceğimiz kurbanlarda da ihlas ve Allahın rızasını gözetmek esastır. Şartlarını taşıyan her Müslümanın Allaha yaklaşmak ve onun rızasını kazanmak niyetiyle Hz. peygamberin sünnetine uyarak, kurban kesmesi gerekir.
     Kesilecek kurbanların etlerinden kurban kesemeyip bayramı boynu bükük ve hüzünle karşılayan ihtiyaçlı insanlara da dağıtılması gerektiğine işaret eden Akın, şunları kaydetti:
     Onların da bayramı bayram havasında yaşamalarına vesile olalım. Unutmayalım ki, kesilen kurbanlardaki maksat et yemek değil, Allah rızası için yoksullara et ikram ederek yedirebilmektir. Allah katında gerçek iyiliğe ulaşmak Allah yolunda infak etmekten geçer. Bayramların sevinç neşe ve mutluluğun zirveye çıktığı günlerdir. Bugünlerde başta ana, baba ve büyüklerimize karşı saygı ve hürmetinde eksik olmaması gerekir. Onların ellerini öpelim ve onların hayır dualarını alalım. Hastaları, yaşlıları ve kimsesizleri ziyaret ederek onların da gönüllerini kazanalım. Çocukları sevindirerek sevinçlerine ortak olalım. Aramızda, fani olan dünyalık sebepler yüzünden dargın olan kardeşlerimiz varsa el birliğiyle onları da barıştıralım. İşte o zaman bayramlar bayram gibi yaşanır.
    
     Muhabir: Günay Nuh
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Kurban Bayramına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER