Kurban Bayramı

Kurban Bayramı -Ardahan Üniversitesinde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler, düzenlenen programda bir araya geldi


ARDAHAN (A.A) - Ardahan Üniversitesinde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler düzenlenen programda bir araya geldi.
     Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez, meslek yüksekokulu yemekhanesinde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Ardahan Üniversitesinin Kafkasya ve Orta Asyaya açılma gibi önemli bir misyonu üstlendiğini, bu nedenle kendileri için yabancı uyruklu öğrencilerin öneminin çok büyük olduğunu söyledi.
     Söylemez, 2008 yılında kurulan üniversiteler arasında en fazla yabancı öğrencinin üniversitelerinde olduğunu belirterek, Bunun gururunu yaşıyoruz. Bu sadece yeni kurulan üniversiteler için geçerli değil. Birçok eski üniversiteye göre de yabancı öğrencimiz daha fazla. Bugün 3 bin 500 mevcut öğrencimizin 132si 6 farklı ülkedendir. Bu sayıyı daha da arttırmayı planlıyoruz. Bu anlamda çeşitli hedefler ortaya koyduk diye konuştu.
     Yabancı öğrencilerle Kurban Bayramında bir araya geldiklerini ifade eden Söylemez, Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmazın isteği doğrultusunda bu programı gerçekleştirdik. Sayın hocamız kendi kurban etinden bizden böyle bir organize yapmamızı istedi. Biz de bugün bu vesileyle öğrencilerimizle bir araya geldik. Bugünümüzü onlara ayırdık, onlarla birlikte olduk, sohbet ettik. Birbirimizi daha iyi ve yakından tanıma şansını bulduk dedi.
     Söylemezin konuşmasının ardından öğrencilere, kurban eti ve pilav ikramında bulunuldu.
    
     Muhabir: Günay Nuh
     Yayıncı: Emine Konuk

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER