Kurbanlık pazarında sahte paraya cihazlı önlem

Kurbanlık pazarında sahte paraya cihazlı önlem -Yozgatın Sorgun ilçesinde jandarma ekiplerinin kurbanlık pazarında kurduğu merkezde paraların sahte olup olmadığı, sahte para kontrol cihazı ile kontrol ediliyor (Fotoğrafl


YOZGAT (A.A) - Şahin Özmen - Yozgatın Sorgun ilçesinde jandarma ekiplerinin kurbanlık pazarında kurduğu merkezde paraların sahte olup olmadığı, sahte para kontrol cihazı ile kontrol ediliyor.
     Kaymakam Levent Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, besicilerin kurbanlık pazarında zaman zaman sahte para nedeniyle mağdur olduğunu söyledi.
     Bunun önüne geçmek için jandarma ekiplerinin sahte para kontrol merkezi kurduğunu belirten Kılıç, kurbanlığını satan esnafa ödenecek paraların cihazdan geçirildiğini kaydetti.
     İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin pazarda hem güvenliği sağladığını hem de paraları kontrol ettiğini anlatan Kılıç, Kaymakamlık ve Sorgun Belediyesi ile projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.
     İki hafta önce, küçükbaş kurbanlık satan besiciye 4 adet sahte 100 liralık banknot verildiğini bildiren Kılıç, şöyle konuştu:
     Bir banka tarafından verilen sahte para kontrol cihazı ile Sorgun Belediyesinin temin ettiği hem para sayan hem de sahtesini ayırt eden cihaz, pazardaki merkezinde hizmet veriyor. Kurbanlığını satan besici, alıcıyla merkeze gelip, paraları kontrol ettiriyor. Özenle beslediği hayvanını satmak için bugünleri bekleyen besici, bu sayede sahte para mağduru olmaktan kurtuluyor. Uygulamamızın caydırıcılık yönü de var. Besicilerimiz, satışlardan kazandıklarıyla belki de 1 yıl geçimlerini temin edecek. Emeklerini kötü niyetli kişilerin alıp götürmesi kabul edilemez. İnşallah vatandaşlarımız duyarlı olur da sattıkları kurbanların paralarını bu noktaya getirerek kontrol ettirirler. Bundan sonra bütün hayvan pazarlarında benzer uygulamayı başlatıp, dolandırıcıların önüne geçeceğiz.
    
     -Dolandırıcılar kendilerine av arıyor-
    
     Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek de ilçedeki pazarın yörenin büyük ve hareketli pazarları arasında yer aldığını belirterek, kötü niyetli kişilerin Kurban Bayramı dolayısıyla yaşanan yoğunluktan faydalanmaya çalışabileceklerini vurguladı.
     Buna fırsat vermemek için uygulamayı başlattıklarını anlatan Şimşek, şu bilgileri verdi:
     Pazara getirilen kurbanlıklar önce dezenfekte tünelinden geçiriliyor. Kurban Bayramı yaklaştıkça hayvan alım satımı fazlalaştı. Dolayısıyla sahtekarlara ve dolandırıcılara da gün doğdu. Onlar da kendilerine av arıyorlar. Kaç kişiye sahte para veririm, kaç kişi dolandırırım diye buralarda dolaşıyorlar. Bunun önüne geçebilmek için kontrol merkezi oluşturup, para cihazı koyduk. Zabıta ekiplerimiz sürekli anons yaparak vatandaşları uyarıyor. İlçe Jandarma Komutanlığından bir görevli merkezde nöbet tutuyor. İl Jandarma Komutanlığından sivil bir ekip de pazarı dolaşıyor.
     Pazarda incelemelerde bulunan Kaymakam Kılıç, kurbanlıklarını satan Hasan Ersoy ile Fazlı Şahinin getirdiği paraları cihazda kontrolden geçirdi.
     Çiğdemli beldesinde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Hasan Ersoy ise önceki yıllarda pazarda sahte para olayları ile karşılaştıklarını belirterek, bu yıl endişeden uzak, gönül rahatlığı içinde kurbanlarını sattıklarını kaydetti.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kurbanlık pazarında sahte paraya cihazlı önlem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER