Kurbanlıklar Yozgatta 350 lira

Kurbanlıklar Yozgatta 350 lira


YOZGAT (A.A) - Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte kurban pazarlarında hareketlilik arttı.
     Yozgat ve ilçelerinde çevre il ve ilçelerden gelen kurban satıcıları, önümüzdeki günlerde pazardaki hareketliliğin daha da artmasını bekliyor.
     Sorgun Belediyesi Veteriner Hekimi Ali Altan AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurban pazarına getirilen hayvanların sıkı kontrolden geçtiğini belirterek, hayvan ve hayvan yüklü araçların hastalıklara karşı dezenfeksiyon tünelinden geçerek pazara girdiğini söyledi.
     Altan, kurban fiyatlarının geçen yıldan daha ucuz olduğuna da işaret ederek, küçükbaş hayvanlarda 350 liradan başlayan fiyatların 700 liraya kadar, büyükbaşların ise bin liradan 6 bin liraya kadar alıcı bulduğunu söyledi.
     Kurban satıcılarından Selim Gözübüyük, fiyatların geçen yıldan ucuz olmasına rağmen kurbanları satmakta zorlandıklarını ifade ederek, Geçtiğimiz yıl yemin torbası 30 lirayken bu sene 45 lira oldu. Saman fiyatları da arttı. Kurban sahipleri ellerindeki hayvanları bir an önce satıp masrafından kurtulmak istiyor. Şimdi satmasa zararı seneye kadar daha da artacak. Çünkü bu hayvanların beslenmesi söz konusu. Bu nedenle kurban satıcıları ellerindeki hayvanları çıkarmaya çalışıyorlar. Bunun için kurban fiyatları geçen yıldan daha düşük dedi.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Özcan Güney
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kurbanlıklar Yozgatta 350 lira Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER