Kurtalanda Aile Sağlığı merkezleri aynı binada

Kurtalanda Aile Sağlığı merkezleri aynı binada -13 mahallesi olan ilçede aile sağlığı merkezlerine ulaşmakta güçlük yaşayan vatandaşlar şikayetçi


SİİRT (A.A) - Kurtalan ilçesinde binaları kullanılamaz hale gelen 3 aile sağlığı merkezi, eski devlet hastanesi binasında hizmet veriyor. Aynı koridorda yan yana bulunan merkezlerin tabelaları ilginç görüntü oluşturuyor.
     28 bin nüfusu 13 mahallesi bulunan ilçede daha önce 1 ve 3 nolu aile sağlığı merkezleri Cumhuriyet, 2 nolu aile sağlığı merkezi de Bahçelievler mahallesinde hizmet verirken merkez binalarının kullanılamaz durumda olduğu gerekçesiyle 3 merkez yaklaşık 8 aydan bu yana Dicle Mahallesindeki eski devlet hastanesi binasında hizmet vermeye başladı.
     Dicle Mahallesine uzak mahallelerde yaşayan ve hastane binasına ulaşmakta güçlük yaşayan vatandaşlar durumdan şikayetçi.
     Minibüs hattı bulunmayan ilçede acil durumlarda hastalarını aile sağlığı merkezine ulaştırmakta güçlük yaşadıklarını belirten vatandaşlar, aile sağlığı merkezlerinin eskiden olduğu gibi farklı mahallelerde hizmet vermesini istiyor.
    
     -Kurtalanda şehir içi ulaşım yok-
    
     Dicle Mahallesi Muhtarı Ömer Çetiner, 3 sağlık merkezinin bir binada bulunmasının vatandaşlar açısından sıkıntı oluşturduğunu söyledi.
     İlçede yaşayan vatandaşların sağlık ocaklarına ulaşmak için ilçenin bir ucundan diğer ucuna yürümek zorunda kaldığını ifade eden Çetiner, Kurtalanda şehir içi ulaşım yok. Belediyeye ait herhangi bir minibüs hattı bulunmuyor. Örneğin Tekel Mahallesinde yaşayan bir vatandaş rahatsızlanan çocuğunu kucağına alıp yürüyerek aile sağlığı merkezine getiremez. Bölge insanı fakir. Herkesin ticari taksiye binme imkanı yok. Sağlık ocaklarının herkesin ulaşabileceği mahallelerde hizmet vermesi gerekiyor. Dicle, Garzan ve Fırat mahallelerine sağlık ocağı yakın fakat diğer mahalleler sağlık ocağına uzak. Bir anne aşı için Kurtalanın bir ucundan diğer ucuna yürümek zorunda kalmamalıdır. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz dedi.
     Vatandaşlardan Muhadder Polat, hasta ve hasta yakınlarının yaşadıkları mahalleye yakın bir aile sağlığı merkezi bulunmamasının mağduriyetini yaşadıklarını belirterek, bir çocuğunu aile sağlığı merkezine götürmek için diğer çocuğunu komşusuna bırakmak zorunda kaldığını söyledi.
     Ahmet Atayan ise, yaşadıkları mahallenin aile sağlığı merkezlerinin hizmet verdiği Dicle Mahallesine uzak olduğunu ifade ederek, elverişsiz iklim koşullarında acil bir durumda yürüyerek aile sağlığı merkezine ulaşmakta sıkıntı yaşadıklarını söyledi.
     Çocukların da merkeze gelirken yorulduğunu anlatan Atayan, aile sağlığı merkezlerinin eskiden olduğu gibi mahallerde hizmet vermesi konusunda yetkililerden destek beklediklerini belirtti.
     Bu arada İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ümit Sedat Kılıççıoğlu ise, konuyla ilgili herhangi bir değerlendirmede bulunmadı.
    
     Muhabir: Abdurrahman Binay-Zekeriye Güneş/Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Kurtalanda Aile Sağlığı merkezleri aynı binada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER