Kurtarılan Türk tır şoförü evinin kapılarını

Kurtarılan Türk tır şoförü evinin kapılarını AAya açtı -Lübnanda serbest bırakılan tır şoförü Arslan: -Başbakanımız Ukraynadan beni aradığında çok şaşırdım, mutlu oldum ve gözlerim doldu. Başbakanımız telefon görüşmemizde bana


HATAY (A.A) - İsmihan Özgüven-Salim Taş - Lübnanda serbest bırakılan ikinci Türk Abdülbasit Arslan, 28 gün alıkonulmasının ve yaşadıklarının ardından, geldiği Hatayda evinin kapılarını Anadolu Ajansına açtı.
     Türkiyeden Lübnanın başkenti Beyruta gönderilen özel uçakla Hataya gelen Arslanın, Ürgenpaşa Mahallesi Doğan Sokaktaki evinde adeta bayram havası var. Arslanın eve sağlıklı bir şekilde dönüşü nedeniyle yakınları kurban kesti.
     Serbest bırakılmasının ardından geldiği evinde eşi, çocukları ve yakınlarıyla hasret gideren Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28 gün alıkonulmasının ardından evinde olmasının çok güzel bir duygu olduğunu söyledi.
     Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere serbest kalması için ilgilenen herkese çok teşekkür eden Arslan, şöyle devam etti:
     Allaha binlerce şükür evimdeyim. Herkese çok teşekkür ediyorum. Lübnanda bir evde tutuldum. Ailemle hiçbir şekilde iletişim kuramadım. Orada kaldığım sürece tek sıkıntım, özlemdi. Ailemle iletişim kuramamak beni kahrediyordu. Onlardan ne bir haber alabiliyordum ne de ben onlara bir haber verebiliyordum. 24 saat boyunca namaz kılıp, Kuran-ı Kerim okuyup, elektrik olduğu zamanlarda televizyon izleyerek vakit geçiriyordum.
    
     -Ne yapıp yapıp bu gece Hataya ineceksin, merak etme-
    
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın kendisi için özel uçak göndermesinin kendisini çok mutlu ettiğini vurgulayan Arslan, Başbakanımız Ukraynadan beni aradığında çok şaşırdım, mutlu oldum ve gözlerim doldu. Başbakanımız telefon görüşmemizde bana, ne yapıp yapıp bu gece Hataya ineceksin, merak etme dedi.
     Sabaha karşı geldiğim Hatay Havaalanında ikinci bir şok yaşadım. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve yakınlarım herkes oradaydı, bu beni sevindirdi. Hatay Havaalanına indiğimde böyle bir karşılama beklemiyordum diye konuştu.
    
     -Silahlı kişiler bana kötü davranmadı -
    
     Lübnanda evde alıkonulduğu sürede bazen evin çevresindeki silahlı kişilerin yanına geldiğini ve sohbet ettiklerini belirten Arslan, Onlara sürekli beni niçin kaçırdıklarını soruyordum. Bana Tek hedefimiz, 11 Lübnanlının geri gelmesi. Bu konuda Türkiyenin bir şeyler yapması diye cevap veriyorlardı. Silahlı kişiler bana hiçbir şekilde ne kötü bir söz ne de davranıştı bulundular, çok iyi davrandılar. Şu an kesinlikle gitmek istemiyorum. Ancak ortalık biraz sakinleşirse giderim. Ama bu kargaşalar olduğu sürece, Suriyede kargaşa olduğu zaman diğer ülkeleri de etkiliyor. O yüzden şu an gitmek istemiyorum ifadelerini kullandı.
     Abdülbasit Arslanın eşi Melahat Arslan da, eşinin eve dönmesinin sevincini yaşadıklarını belirterek, kendileriyle ilgilenen herkese teşekkür etti.
     Eşinin bir daha Lübnana gitmesini istemediğini belirten Melahat Arslan, 28 gün boyunca yaşadıklarının anlatılmaz olduğunu söyledi.
    
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Kurtarılan Türk tır şoförü evinin kapılarını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER