Kuru meyve için Uzak Doğuda tanıtım

Kuru meyve için Uzak Doğuda tanıtım atağı -Tanıtım Grubunun 2013de Japonya ve Çindeki gıda fuarlarına katılacağı belirtildi


İZMİR (A.A) - Türkiyenin üretim ve ihracatında ilk sıralarda olduğu çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir ve Antep fıstığında ihracatı artırmak için Uzak Doğu ülkelerinde tanıtım atağı başlatılacağı belirtildi.
     Kuru Meyve Tanıtım Grubundan yapılan yazılı açıklamada, 2013 yılında Çin ve Japonyada düzenlenecek fuarlara katılım sağlanacağı ve ürünlerin satıldığı zincir marketlerde ürün tadım etkinliklerinin gerçekleştirileceği bildirildi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Kuru Meyve Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Eli Alharal, kuru meyve ihracatında en büyük pazarın Avrupa ülkeleri olduğunu ancak son dönemde talepte önemli artış gördükleri Japonya ve Çin gibi yeni ihraç pazarlarına ağırlık vermeyi planladıklarını ifade etti.
     Çin pazarında son dönemde özellikle kuru incir ihracatında ciddi artış kaydedildiğine işaret eden Alharal, açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:
     Mart ayında Japonyada Foodex Gıda Fuarına katılacağız. Mayıs ayında ise Çinde Şanghay Gıda Fuarına iştirak edeceğiz. Başlangıç olarak sınırlı kaynaklarımızı verimli kullanmak için bu ülkelere yoğunlaşmak istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda, bu ülkeler dışında Rusya, Hindistan, Endonezya gibi hedef ülkelerde çalışmalar yapacağız.
     Kuru meyve sektörünün 2012 yılı ihracatının yaklaşık 1,4 milyar dolar olduğunu belirten Alharal, tanıtım grubunun yapacağı çalışmaların oluşturacağı sinerjiyle 2023 yılında sektör olarak 4 milyar dolarlık ihracat yapmayı hedeflediklerini kaydetti.
     Alharal, badem ve cevizde Türkiyenin net ithalatçı konumunda olduğuna dikkat çekerek, bu ürünleri fazlasıyla üretip ihraç edebilecek konumda olduklarını vurguladı.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Tolga Albay
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber Kuru meyve için Uzak Doğuda tanıtım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER