Kütahyada Tarım 2023 toplantısı

Kütahyada Tarım 2023 toplantısı -Vali Çiftçi: Bu arazi, orman, tarla, su varlıklarımızla şu andaki üretimin en az 10 katını üretebiliriz


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Bu arazi, orman, tarla, su varlıklarımızla şu andaki üretimin en az 10 katını üretebiliriz dedi.
     Kütahya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce düzenlenen Kütahya İli Tarımsal Üretim ve Yatırım Stratejik Planı Tarım 2023 konulu toplantı, Çavdarhisar ilçesinde bir otelde yapıldı.
     Çiftçi, toplantıda, her alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılıkta da kişisel ve kurumsal bazda hedefler ortaya konulması gerektiğini söyledi.
     Çiftçilerin sorunlarını devletin ilgili kurumlarına gelip anlatmasını beklemeden bu kurumların görevlilerinin çiftçilerin ayağına gitmesi gerektiğini belirten Çiftçi, şöyle konuştu:
     Tarım arazilerimize ve orman alanlarımıza bakıyorum. Bu arazi, orman, tarla, su varlıklarımızla şu andaki üretimin en az 10 katını üretebiliriz. Hiç bilmediğimiz yerlerden araziler çıkıyor. Orman vasfını yitirmiş alanları kullanılabiliriz. Ormanların bazı alanlarında farklı hayvan türleri yetiştirebiliriz. Sularımız bazı alanlarında boşa akıyor. Buralar balıkçılıkta kullanılabilir. Yine su ve göletlerin kenarlarında meyvecilik yapılabilir. Bunlar için yol göstereceğiz. Bunun için organizasyon şemasına sahibiz.
     Her şeyi çok iyi analiz edip her alanda Avrupa ve dünyayla yarışır hale gelmemiz gerekiyor. Bunları yaparken tek isteğim; hevesli olun, arzulu olun ve bunu yapabiliriz deyin. Artık oturup bana gelsin, ben bir bakayım dönemi geçti. Bu kadar geniş alan içinde gezmenizi istiyorum. Sahada olun, sahada vatandaşla beraber olun. Birisine bir şey verirsiniz, birisine bir kelam edersiniz ve o insanların her şeyi değişebilir. Üretim her alanda değişir.
     Toplantıya, Çavdarhisar Kaymakamı Serhan Akyıldız, Belediye Başkanı Halil Başer, Kütahya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Satıcı ile İlçe Tarım Müdürleri katıldı.
    
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Kütahyada Tarım 2023 toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER