Kütahyada 2012 yılı hastane hizmetleri değerlendirmesi

Kütahyada 2012 yılı hastane hizmetleri değerlendirmesi -Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ekici: En kısa zamanda yeni Acil Servis yapımına başlayarak, Acil Servis hizmetlerini daha etkin ve verimli hale getireceğiz


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mithat Ekici, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Evliya Çelebi ve Eğitim Araştırma Hastanesi bünyesinde en kısa sürede yeni Acil Servis yapımına başlayarak, Acil Servis hizmetlerini daha etkin ve verimli hale getireceklerini bildirdi.
     Birlikten yapılan yazılı açıklamaya göre, hastanede düzenlenen 2012 yılı değerlendirme toplantısında konuşan Dr. Ekici, Kütahyadan hastaların başka illere gitmesini istemediklerini, çevre illerden hastaların Kütahyaya gelip sağlık hizmeti almasını istediklerini belirtti.
     Bunu sağlamak için adımlar atılması gerektiğine dikkati çeken Dr. Ekici, şunları kaydetti:
     Hastanenin borçlarını ödeyebilmek için gelir artırıcı uygulamalar yapmalıyız. Bunun için hastanemizde bulunmayan cihazların alınması ve yeni servisler açılması gerekmektedir. Böyle yaparsak hem hizmetin çeşitliliği hem de gelirimiz artacaktır. Kütahya esnafının alacakları daha kısa zamanda ödenmelidir. Doktoruyla hemşiresiyle el ele vererek güler yüzle hizmet sunmaya devam edeceğiz. Her geçen gün yenilikler yaparak halkımıza sahip çıkarsak, halkımız da hastanesine ve kendisine hizmet edenlere sahip çıkacaktır. En kısa zamanda yeni Acil Servis yapımına başlayarak, Acil Servis hizmetlerini daha etkin ve verimli hale getireceğiz. Bu hastanede çalışan doktor ve hemşire arkadaşlarıma, sağlık çalışanlarına ve tüm personelime öz verili çalışmalarından dolayı teşekkür ederim.
    
     -Bir yılda hasta muayene sayısı 950 bine yaklaştı-
    
     Başhekim Doç. Dr. Basri Amasyalı, geçen yıl hastanede 948 bin 906 hasta muayenesi yapıldığını, 243 bin 362 hastanın Acil Servislere başvurduğunu, 34 bin 569 hastanın ameliyat edildiğini, 7 bin 343 hastaya evde sağlık hizmeti verildiğini, 791 kanser hastasının ilaç tedavisi gördüğünü, bin 598 kişinin doğum yaptığını belirtti.
     Burasının özellikle kalp ve üroloji alanlarında önemli bir merkez haline geldiği bilgisini veren Doç. Dr. Amasyalı, geçen yıl 2 bin 212 anjiyo, 149 by-pass, 23 kapak replasmanı operasyonu gerçekleştirildiğini,y 176 uzman hekimle hizmet veren hastanenin yatak doluluk oranının yüzde 75 olduğunu ve bazen boş yatak bulunmadığını ifade etti.
     Hastanenin İdari ve Mali İşler Müdürü Kutlu Önal ise geçen yıl 87 milyon lira gelirin 76 milyon lirasını tahsil ettiklerini, bugün itibariyle borçlarının 8 milyon lira olduğunu anlattı.
     Hastane Yöneticisi Uzman Dr. Ahmet Büber, hastaları il dışına sevk etmeden Kütahyada tedavi etmeye çalışacaklarına dikkati çekerek, Hastanemizin otopark sıkıntısına yönelik çalışma başlatarak, yaklaşık 70 araçlık bir alan daha oluşturduk. Odaların revizyonuyla yaklaşık 40 yatak kapasitesi daha oluşturmuş bulunmaktayız. Yine personel dağılımlarını gözden geçirerek artan hizmet ihtiyacına göre planlamalar yapmaktayız ifadelerini kullandı.
    
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Kütahyada 2012 yılı hastane hizmetleri değerlendirmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER