Kütahyada aşı uygulamaları

Kütahyada aşı uygulamaları -Halk Sağlığı Müdürlüğü: İlimizde 3 Ocaktan itibaren plan dahilinde sağlık personeli bilgilendirilerek yapılan çalışmalarda 650den fazla sağlık çalışanına KKK aşısı uygulanmıştır (Fotoğraflı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Halk Sağlığı Müdürlüğü, ilde 3 Ocaktan itibaren plan dahilinde sağlık personeli bilgilendirilerek yapılan çalışmalarda 650den fazla sağlık çalışanına Kızamık-Kızamıkçık-Kabakulak (KKK) aşısı uygulandığı bildirildi.
     Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı öncülüğünde 2002 yılından bu yana Kızamık Eliminasyonu Programının yürütüldüğü belirtildi.
     Kızamık salgınlarının, 2005ten bu yana Romanya, Rusya, Ukrayna, Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, İngiltere, İrlanda, Belçika gibi Avrupa ülkelerinde görüldüğü bilgisi verilen açıklamada, şöyle denildi:
     İlimizde sağlık personelinin özverili çalışmalarıyla son 5 yılda rutin KKK aşılamasında bakanlık hedefi olan yüzde 97 ve üzerinde aşı oranlarına ulaşılmıştır. Rutin aşılar ücretsiz olarak sağlık kurumlarımızda uygulanmaktadır. KKK aşısı, bakanlığımızın rutin aşı takviminde 1 yaşında ve ilkokul birinci sınıfta uygulanmaktadır. Aile hekimlerimiz tarafından eksik aşılı çocukların aşılarının tamamlama çalışmaları devam etmektedir. Aşısız ya da eksik aşılı kişilerde kızamık hastalığının görülmesini engellemek için sağlık personeli aşılamaları büyük önem taşımaktadır. Ülkemizde son yıllarda görülen kızamık vakalarında, sağlık çalışanları ve yakınları en çok etkilenen gruptur. Sağlık kurumlarında tüm sağlık çalışanlarının KKK aşısıyla aşılanması, kendisi, yakınları ve halk sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır. İlimizde 3 Ocaktan itibaren plan dahilinde sağlık personeli bilgilendirilerek yapılan çalışmalarda 650den fazla sağlık çalışanına KKK aşısı uygulanmıştır. Sağlık kurumlarında sağlık çalışanları bilgilendirilerek aşılama çalışmaları devam etmektedir.
     Açıklamada, sadece aşılarla her yıl yaklaşık 50 bin bebek ölümünün engellendiğine işaret edilerek, Kütahya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hakkı Altaş ve Müdür Yardımcısı Dr. Ertan Akçaya da KKK aşısı uygulandığı duyuruldu.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahyada aşı uygulamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER