Kütahyada caddelerdeki otopark uygulaması

Kütahyada caddelerdeki otopark uygulaması -Belediye Başkanı İça: Bu uygulamada artık peşin para olmadan da Kart 43 ile otoparklarda bir düzen sağlanabilmekte ve araç trafiği düzeninde belediyemiz yardımcı olmaktadır (


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, caddelerdeki otopark uygulamasında peşin paranın yanı sıra Kart 43 adlı elektronik kartların da geçerli olduğunu bildirdi.
     İça, düzenlediği basın toplantısında, 2009 yılından bu yana toplu taşımada birçok teknolojik yenilik yaptıklarını söyledi.
     Kart43 sisteminde avans uygulamasının, Türkiyede ilk kez uygulandığını belirten İça, şöyle devam etti:
     Vatandaşlarımız akıllı kart Kart 43 ile birçok hizmetten anında yararlanabilmektedir. Bunların çeşitlendirilmesi anlamında da bazı hizmetler devreye girmiştir. Hepimizin otoparklarda özellikle caddelerdeki düzen için arkadaşlarımızın ellerinde el terminalleriyle hizmet ettiğini biliyor ve görüyorsunuz. Bu uygulamada artık peşin para olmadan da Kart 43 ile otoparklarda bir düzen sağlanabilmekte ve araç trafiği düzeninde belediyemiz yardımcı olmaktadır.
     Akıllı duraklar, uydu üzerinden otobüslerin seferlerini, kaç dakika sonra geleceğini, otobüsün nerede olduğunu bildirmektedir. Aynı şekilde internet üzerinden de cep telefonlarıyla gece gündüz yararlanabileceksiniz. Bu teknolojik yeniliklere bir de sosyal anlamda bir hizmet daha eklendi. Otobüslerin seferlerinin bittiği saat 23.00ten sonra vatandaşlarımız nöbetçi eczaneleri de bu akıllı duraklardan takip edilebilecek. Akıllı durakların 6sının montajı şu anda bitti. Hedefimiz 11 adettir. Diğer durakları da bitirdiğimizde hizmet daha da yaygınlaşacak.
     İça, 291 özel halk otobüsünün tamamında güvenlik kamerası sistemi bulunduğunu hatırlatarak, kurulacak araç içi bilgilendirme ekranlarında sıradaki durağın adının anons edileceğini ve bunun özellikle görme engellilere büyük kolaylık sağlayacağını anlattı.
     Kart43 sisteminin, kentte faaliyete geçirilmesi planlanan troleybüs ve körüklü araçlarda da geçerli olacağı bilgisini veren İça, Kooperatifimiz bu hizmeti yerine getirecektir dedi.
     İça, bisiklet projesiyle akıllı kart sistemini birleştirmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.
     Toplantıda, Aktifbank Kütahya Şube Müdürü Tamer Çetin, E-Kent Genel Müdürü Ahmet Kazakoğlu, E-Kent İştirak Yönetim Bölüm Başkanı Cüneyt Erigüç, E-Kent Kütahya Şube Müdürü Hilmi Bircan hazır bulundu.
    
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Kütahyada caddelerdeki otopark uygulaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER