Kütahyadaki depremler

Kütahyadaki depremler -Hisarcıkta 3 Mayısta meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremden sonra Simavda 3 bine yakın kişi konut ve iş yerlerine Zorunlu Deprem Sigortası yaptırdı


KÜTAHYA (A.A) - Simavda, Hisarcıkta 3 Mayısta meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından ev ve iş yerlerine Zorunlu Deprem Sigortası yaptıran kişi sayısı 3 bine yaklaştı.
     İlçede 19 Mayıs 2011 öncesi Zorunlu Deprem Sigortası poliçesine sahip kişi sayısı yaklaşık 500 iken, bu sayı 3 Mayıstaki depremden sonra artarak yaklaşık 3 bin kişi olarak gerçekleşti.
     Bu artışın, depremlerde konut ve iş yerleri zarar görenlere, Zorunlu Deprem Sigortası bulunan binalara devlet tarafından gerçekleştirilen yardımlarda öncelik tanınmasından kaynaklandığı değerlendiriliyor.
     İlçede sigorta acentesi bulunan Raif Adıgüzel, gazetecilere yaptığı açıklamada, olası bir depremde devlet yardımı alamayacaklarından endişelenenlerin önceliğe sahip olabilmek amacıyla sigorta yaptırmaya başladığını bildirdi.
     Daha önce vatandaşların Zorunlu Deprem Sigortası hakkında yeterince bilgi sahibi olmadığını belirten Adıgüzel, şunları kaydetti:
     Vatandaşlarımızın çoğu önceleri sigortayla ilgili yeterli bilgiye sahip olmadığı için Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmamıştı. Şimdi ise durum değişti. Son 3 yılda 4 önemli deprem yaşayan Simavlılar konut ve iş yerlerine sigorta yaptırmaya başladı. Sigorta talebinde patlama yaşanıyor. Özellikle 3 Mayısta merkez üssü Hisarcık olan deprem sonrası Simavda sigorta yaptıranların sayısı 3 bine yaklaştı.
     Sigortacı Emine Ok da Simavın birinci derece deprem kuşağında yer aldığını anımsatarak, Vatandaşlar konuyu yavaş yavaş önemsemeye başladı. Özellikle 19 Mayıs 2011deki 5,9luk depremin ardından Doğal Afet Sigortaları Kurumunun (DASK) sunduğu imkanlardan faydalanmak isteyenler, sigorta acentelerine akın ediyor dedi.
     Simavda yaşayan Ömer Şimşek ise geçen yıl meydana gelen depremde evinin ağır hasar gördüğünü dile getirerek, depremden önce Zorunlu Deprem Sigortası yaptırdığı için DASK tarafından kendisine önemli miktarda para ödendiğini anlattı.
     (ZT-SDT-DA)
<< Önceki Haber Kütahyadaki depremler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER