Kütahyadan kısa kısa

Kütahyadan kısa kısa -Kinaydan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Altınbaşaka ziyaret


KÜTAHYA (A.A) - AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Yücel Altınbaşakı makamında ziyaret etti.
     Kinay, yaptığı yazılı açıklamada, Prof. Dr. Altınbaşak ile Ar-Ge çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını bildirdi.
     Kalkınma Bakanlığı tarafından tahsisi yapılan ve TÜBİTAK tarafından ödenen Ar-Ge ödeneklerinin önemli bir bölümünün endüstriye aktarıldığını belirten Kinay, şunları kaydetti:
     Endüstriye ayrılan Ar-Ge ödeneklerinin yaklaşık yüzde 66sı, KOBİlere aktarılmaktadır. Bu, küçük ve orta ölçekli işletmelerin rekabet düzeyini artırmaktadır. Şu anda KOBİlerimize düşen görev hem ülkemiz için hem de kendi ticari menfaatleri gereği Ar-Geye önem vererek, yerli üretime katkı sağlayıcı çalışmalar yapmaktır. Yatırımcı hem risk alan hem de fırsatları kaçırmayıp iyi değerlendiren kişidir. Her alanda büyüyen ve gelişen Türkiye ile birlikte büyümek isteyen işletmecilerin, devletin bu desteklerini iyi değerlendirerek kendilerine ve ülkemize bir katma değer olarak çevirmesi gerekmektedir. Ülkemizin bir kuruşu bile bizim için çok değerlidir. Bu bakımdan Ar-Ge ödeneklerinin endüstriye ve sektörel gelişime katkısı mutlaka sorgulanmalıdır.
     Kinay, görüşme sonunda Prof. Dr. Altınbaşakı Kütahyaya davet ederek, çini hediye ettiğini duyurdu.
    
     -Belediyenin voleybol takımları şampiyon oldu
    
     (Fotoğraflı)
    
     Kütahya Belediye Spor Kulübünün voleybol genç kızlar ve yaş grubu kızlar takımları, il birinciliklerini elde ederek, Kütahyayı il dışında temsil etme hakkını kazandı.
     Kulüp antrenörü Ömer Orçun Kazak, yaptığı yazılı açıklamada, kulüp olarak en az 5 yıl sporcu sıkıntılarının bulunmadığını bildirildi.
     Bunun, Kütahya Belediyesi Spor Okullarını verimli kullanması ve sporcu potansiyelini voleybol branşı için genişletmelerinden kaynaklandığını belirten Kazak, Belediye Başkanımız Mustafa İçaya, kulübümüz voleybol branşı adına teşekkür ederiz. Gelecekte güzel günler, voleybol adına bizi beklemektedir ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Kütahyadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER