Kütahya Emniyet Müdürlüğünden dolandırıcılık uyarısı

Kütahya Emniyet Müdürlüğünden dolandırıcılık uyarısı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Emniyet Müdürlüğü, telefonla aradıkları kişilere kendilerini polis olarak tanıtıp kontör veya para göndermelerini isteyerek dolandırıcılık yapanlara karşı vatandaşları uyardı.
     Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, son günlerde artış gösteren kontör ve para dolandırıcılığıyla mücadele amacıyla kentin bazı caddeleri ve Otomatik Para Çekme Cihazı (ATM) noktalarına, Polis, asla kontör veya para göndermenizi istemez yazılı afişler asıldığı bildirildi.
     Kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp kontör dolandırıcılığı yapan kişilere itibar edilmemesi gerektiği duyurulan açıklamada, şöyle denildi:
     Günümüzde teknoloji ağının gelişmesine paralel olarak suç işlemeyi alışkanlık haline getiren veya suça meyilli olan şahısların özellikle bilgisayar ve cep telefonu teknolojilerini kullanmak suretiyle muhtelif suç türlerini de geliştirdiği ve haksız yere menfaat temin ederek vatandaşlarımızı dolandırdığı tespit edilmiştir. İlimizde yapılan tespitte ise cep telefonu kullanmak suretiyle kontör dolandırıcılığı olaylarında artış olduğu gözlenmiştir. Örnek olarak, kendisine ait olmayan, herhangi bir şekilde temin ettiği cep telefonu hattıyla rastgele bir vatandaşımıza çağrı atan veya arayan şahısların kendisini emniyet mensubu veya savcı gibi güven verici sıfatlarla tanıtarak, hatta daha gerçekçi olması için konuşma esnasında telsiz sesi de vererek hattının bir başkası tarafından suçta kullanıldığını, hattı kullanan şahsın tespiti için kontör göndermesi gerektiğini beyanla kontör talebinde bulunulması sonucu arayan numaraya kontör gönderen vatandaşlarımızın dolandırıldığı tespit edilmiştir.
     Vatandaşlarımızın bu veya benzeri şekilde dolandırılarak mağdur edilmemeleri en büyük temennimiz olduğundan, tanımadığınız kişilerin sizi arayarak kontör talebinde bulunması halinde derhal 155 Polis İmdat Hattına bilgi vermeniz, mağdur olmanızı engelleyeceği gibi bir vatandaşlık görevini de yerine getirmiş olmanın huzuru içinde olacağınızı unutmayın.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Kütahya Emniyet Müdürlüğünden dolandırıcılık uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER