Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü -Gediz ilçesinde Murat Dağı ve Çukurören şefliklerini kapsayan havza bazlı çalışmalar başladı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü Gediz Orman İşletmesine bağlı Murat Dağı ve Çukurören şefliklerini kapsayan havza bazlı çalışmalara başlandı.
     Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, Gedize giden Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, 26 hektar alan için başlatılan çalışmaları inceledi.
     Orman Yüksek Mühendisi İrfan Özarıcı, proje çalışmasıyla ilgili bilinmesi gereken temel bilgileri paylaşarak, teknik elemanlara deneyimlerini aktardı.
     Toplantı sonrası havzada kalan alanlarda arazi incelemesi yapılarak, havzada gerçekleştirilebilecek ormancılık faaliyetleri hakkında değerlendirme ve tespitlerde bulunuldu.
     Havzada kalan 6 köyün, havza çalışmasına katılımlarının sağlanması için Karaağaç köyünde ilgili komisyon, köy muhtarı, kooperatif başkanı ve köylülerle toplantı gerçekleştirildi. Bu toplantıyla köy halkı öncelikle ormancılık faaliyetleri hakkında bilgilendirildi. Daha sonra köylüler, hedef gruplara ayrılarak sorunları ve talepleri yazılı olarak alındı.
     Toplantılarda varsa erozyon kontrolü çalışması, mera ıslahı çalışması, sel deresi ıslahı, ağaçlandırma çalışması ile bozuk ve sorunlu alanların tekrar verimli ve yaşanılabilir hale getirilmesi ve köylülere ORKÖY kredisi ve odun dışı ürünlere yönelik çalışmalar ile ekonomik olarak katkı sağlanması hedefleniyor.
     Diğer köylerde de yapılacak toplantılar çerçevesinde köylerin sorunlarına yönelik yapılacak havza projesi ile hem köylülerin ekonomik olarak kalkındırılması hem de bozulan doğal dengenin tekrar yerine getirilmesi sağlanacak.
     Toplantıların ardından köylerde temas grupları oluşturularak bu gruplarla havza projesi oluşturulup uygulanacak.
    
     Muhabir: Mehmet Altıntaş / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER