Kütahya Valisi Çiftçi, Gedizde inceleme yaptı

Kütahya Valisi Çiftçi, Gedizde inceleme yaptı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Gediz ilçesinde yapımı devam eden bazı yatırımları inceledi.
     Çiftçi, ilçede ilk olarak Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Arpacı, İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar ve daire amirleriyle Pınarbaşı köyündeki restoranda kahvaltıya katıldı.
     Mesire alanında, kayanın dibinden çıkan ve ilçenin içme suyunun karşılandığı kaynak suyunun özellikleri hakkında Çorumluoğlu ve Arpacıdan bilgi alan Çiftçi, burasını ilk kez gördüğünü belirterek, çok sık gelmesine rağmen Gedizde kendisini şaşırtan birçok güzelliği yeni keşfetmeye başladığını bildirdi.
     Gedizi her yönüyle çok iyi tanıdığını düşündüğünü dile getiren Çiftçi, Oysa daha çok bilinmeyen değerleri varmış. Başta Pınarbaşı olmak üzere Gediz çevresinde ciddi projeler üretilmesini bekliyoruz. Önümüze konulacak olumlu her projenin hayata geçirilmesi için elimizden gelen her türlü desteği vereceğim dedi.
     Çiftçi, daha sonra Gediz Göleti inşaat alanına giderek, yetkililerinden bilgi aldı.
     Toplam maliyeti 5 milyon 249 bin lira olan göletin 1,5 milyon metreküp su tutarak 386 hektar alanda sulu tarıma geçilmesini sağlayacağını anlatan Çiftçi, Anadolu Öğretmen Lisesi bahçesindeki spor tesisi ve Gediz Devlet Hastanesi inşaatlarını da inceledi.
     Çiftçi, 15 bin 500 metrekare kapalı alana sahip, bodrum ve zemin hariç 3 kattan oluşacak 100 yataklı hastanenin 2014 yılının nisan ayında tamamlanmasının planlandığını, ancak 2013 yılında biteceğini öğrenerek, yüklenici firma yetkililerine teşekkür etti.
     Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde yapımına devam eden 500 kişilik Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) kız ve erkek öğrenci yurdu, cami ve spor kompleksi inşaatını da inceleyen Çiftçi, Mustafa Necib Alayeli Anadolu Lisesinde düzenlenen hikaye yarışması ödül törenine katıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Altıntaş
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Kütahya Valisi Çiftçi, Gedizde inceleme yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER