Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -Eskişehir Valisi Koçdemir: -"Bu yıl yaptığımız etkinliklerle Kutlu Doğum Haftasını mümkün olduğu kadar çok dimağa ulaştırma gayretindeyiz"


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, "Bu yıl yaptığımız etkinliklerle Kutlu Doğum Haftasını mümkün olduğu kadar çok dimağa ulaştırma gayretindeyiz" dedi.
     Koçdemir, Yunus Emre Kültür Merkezinde "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Gül Gününün Başlatılması" adlı programda yaptığı konuşmada, haftanın her yıl farklı bir temayla işlendiğini bildirdi.
     "Bu yılın teması Hz. Peygamber ve İnsan Onuru. Tema çok güzel seçilmiş" diyen Koçdemir, şunları kaydetti:
     "Hakikaten maddi tarafa hitap eden hayatın ve ömrün başarısının maddi alanında elde edilenlerle ölçüldüğü bir zamanda, insan haysiyeti ve onurunun hatırlatılması ve Onun yeryüzünde Allahın halifesi olmaya namzet tek varlık olduğunun hatırlatılması büyük önem arz etmektedir. Bu yıl yaptığımız etkinliklerle Kutlu Doğum Haftasını mümkün olduğu kadar çok dimağa ulaştırma gayretindeyiz. Bu çerçevede pek çok etkinliğimiz var."
     Koçdemir, etkinlikler boyuncada insan onurunu ve kardeşliği ön planda tutmaya çalışacaklarını ifade etti.
     İl Müftüsü Niyazi Ersoy ise hafta boyunca etkinliklerin devam edeceğini belirterek, "Kutlu Doğum Haftasında özellikle cami dışına çıkarak bilim, fikir adamlarımızın düşüncelerini toplumla paylaşacağız. Bu amaçla konferans, panel gibi etkinliklerimiz olacak ve Peygamber Efendimizin mesajını insanlara ulaştırmaya yöneliktir" diye konuştu.
     Ersoy, 17 Nisanda Porsuk Kapalı Spor Salonunda yapılacak olan "Kutlu Doğum" programına vatandaşları davet etti.
     Eskişehir AK Parti Milletvekili Salih Koca, AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan, İl Milli Eğitim Müdürü Arif Dedenin de katıldığı törende "Hz. Peygamber ve İnsan Onuru" konu başlıklı şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.
     Daha sonra program katılımcılara gül dağıtımıyla sona erdi.
    
     Muhabir: Hicret Özkan - Betül Yürük
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER