Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -Düzce Milletvekili Korkmaz: -Kutlu Doğum, herkes için, Hz.Muhammed (SAV)i daha iyi tanımak ve anlamak fırsatıdır


DÜZCE (A.A) - Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Kutlu Doğum Haftası sebebi ile bir mesaj yayımladı.
     Korkmaz mesajında, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1989dan bu yana sürdürülen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin genç-yaşlı, kadın-erkek, herkesin Hz.Muhammed (SAV)i daha iyi tanımak ve anlamak için önemli fırsatı olduğunu belirtti.
     Bu hafta içerisinde, İslam dininin evrensel ve çağlar üstü mesajını ulaştıran Hz. Muhammed (SAV)in kutlu doğumunun idrak edileceğini belirten Korkmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Aziz milletimizi bir arada tutan, kaynaştıran, ortak hedeflere yönelten, güç kaynağımız olan İslâmiyeti daha iyi kavrayabilmek, dinimizin bütün güzelliklerini Peygamberimizde görmek mümkündür. Hazreti Muhammed (S.A.V.) Efendimiz, sadece Müslümanlar için değil, bütün insanlar için model konumundadır. Onun üstün şahsiyeti ve ahlakı bütün insanlığa örnektir.
     Sevgili Peygamberimizin insanlığa kattığı güzellikleri iyi anlamak mutluluğun anahtarıdır. Rahmet, sevgi, hoşgörü ve adalet gibi erdemli değerleri kişiliğinde toplamış olan Efendimiz, hayatı boyunca insanları doğruluğa, iyiliğe, yardımlaşma ve dayanışmaya teşvik etmiştir.
     Efendimiz (S.A.V.) İnsanlığa, sevgiyi, şefkati, sosyal adaleti, paylaşmayı, ahde vefayı, emanete sahip çıkmayı, ilmi çalışmayı, yardımlaşmayı ve dayanışmayı da öğretti. Onun evrensel ve çağlar üstü mesajında manâ bulan barış ve huzur iklimine bugün de çok muhtacız.
    
     Muhabir: Barış Zengin
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER