KÜTSO Yönetim Kurulu Başkanı Güral:

KÜTSO Yönetim Kurulu Başkanı Güral: İstanbul-Gebze arasındaki firmalar yer ararken, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşakın tercih edilmesi için havalimanının işlerliği önemli bir faktör


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, İstanbul-Gebze arasındaki firmalar yer ararken, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşakın tercih edilmesi için Zafer Havalimanının işlerliğinin önemli bir faktör olduğunu bildirdi.
     Güral, yaptığı yazılı açıklamada, Anadoluya gelmek isteyen veya gelmek zorunda olan firmaların yer tercihi konusundaki ölçütleri içinde hava ulaşımı ve gümrüğün çok önemli olduğunu belirtti.
     Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşakın yatırımcı akınına uğraması isteniyorsa Zafer Havalimanının geliştirilmesi gerektiğine dikkati çeken Güral, şunları kaydetti:
     İstanbul-Gebze arasındaki sanayi kuruluşlarının bölge dışına çıkarılması çalışmaları başladı. Başka merkezlere taşınmaları için tebligatlar yapılmaya başladı. İstanbul-Gebze arasındaki firmalar yer ararken, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşakın tercih edilmesi için havalimanının işlerliği önemli bir faktör. Sadece Marmara Bölgesinden gelecek yatırımcı değil, aynı zamanda Avrupadan gelecek yatırımcı için de burasının akla gelmesi için hava ulaşımı olmazsa olmaz mecburiyet. Tabii ki, sadece havalimanı yetmez. Yabancı yatırımcının gelmesini sağlamak için Zafer Kalkınma Ajansının yoğun çalışma yapması gerekmektedir.
     16 Aralıkta Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile Başkan Vekili Prof. Dr. Cemal Şanlı, bölgemize geldi. Doluluk oranında yüzde 60 sınırının aşılmasının iyi bir işaret olduğunu ama haftada 4 gün tek seferle bölgenin ihtiyaçlarının karşılanamayacağını, mevcut uçuşların tam kapasiteye ulaşması halinde haftanın her günü sabah akşam iki uçakla sefer yapılacağını, Pegasus Hava Yolları ile diğer hava yollarının da ilgi duyabileceğini ifade ettiler. Samsun Havaalimanı, Samsun, Sinop, Ordu illerine hizmet veriyor. THY, Pegasus, Sun Express, Onur Hava Yolları her gün karşılıklı 11 sefer yapıyor. Umarım yakın gelecekte Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak da bu denli uçak seferlerine kavuşur.
    
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber KÜTSO Yönetim Kurulu Başkanı Güral: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER