Kozan Emniyeti 10 bin adet uyarıcı

Kozan Emniyeti 10 bin adet uyarıcı broşür dağıttı


ADANA (A.A) - Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü, kapıdan ve internetten alışverişte dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları broşürle uyardı.
     Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekiplerince hazırlanan 10 bin adet uyarıcı broşür esnaf ve vatandaşlara dağıtıldı.
     Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Ufuk Kestek ve polis memurları, gerçekleştirdikleri esnaf ziyaretlerinde ve sokakta karşılaştıkları vatandaşlara yaptıkları açıklamada, uygulama ile vatandaşları çevrelerinde meydana gelen olaylar ve şüpheli durumlara karşı daha duyarlı ve dikkatli olmaya teşvik etmeye çalıştıklarını söyledi.
     Dağıtılan broşürde yer alan bazı uyarılar şöyle:
     Özellikle kapıdan ve internetten alışveriş durumunda, tüketicinin malı teslim aldığı tarihten itibaren yedi 7 gün içerisinde malı kabul etmekte veya hiçbir gerekçe göstermeden ret etmekte serbest olduğu bilinmelidir. Hizmetin satımında ise bu sürenin sözleşmesinin imzaladığı tarihten itibaren başladığı, bu süre dolmadan satıcı veya sağlayıcının kapıdan satış işlemine konu mal veya hizmet karşılığında tüketiciden herhangi bir isim altında ödeme yapmasını veya borç altına sokan herhangi bir belge vermesini isteme hakkı olmadığını bilmelidir. Alıcı, satıcının sözleşmeye eski tarih atarak cayma hakkını engellemediğinden emin olmalıdır. Ev ve işyerlerine mümkünse kamera ve güvenlik sistemi taktırılmalıdır. Hırsızlık ve dolandırıcılık amacıyla kapıya gelerek eşya satmaya çalışan seyyar satıcılara ve bohçacılara karşı dikkatli olunmalı ve bu kişiler kesinlikle eve alınmamalıdır. Çocuklarımızın sosyal ve kişisel gelişimlerinin etkileyebilecek nitelikteki olumsuz yayınlar sebebiyle internete mutlaka aile koruma şifresi konulmalıdır. Evden her ayrılmada kapılar mutlaka kilitlenmelidir.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Kozan Emniyeti 10 bin adet uyarıcı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER