Kuyumculara sıkı denetim

Kuyumculara sıkı denetim


YOZGAT (A.A) - Sorgun Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Nihat Alan, sahte ve ayarı düşük altınlar konusunda denetimleri artırdıklarını söyledi.
     Dernek Başkanı Alan, dernek olarak sürekli kontroller yaptıklarını vurgulayarak, haftada bir gün üyelerinden aldıkları örnek altınları Ankaraya kontrole göndererek ayarını kontrol ettirdiklerini söyledi.
     Alan, İstanbul, Ankara, Gaziantep, Kayseri, Adana ve Kahramanmaraştan gelen çantacı dediğimiz toptancılarımız var. Onların getirdiği altınlardan da numuneler alarak yine Ankaraya kontrole gönderip ayar ölçümü yaptırıyoruz. Bu nedenle ne sarraflarımızda ne de vatandaşlarımız da bu yazın hiçbir olumsuz duruma rastlanmadı dedi.
     Altın alacak vatandaşların mağdur duruma düşmemeleri için öncelikle tanıdık sarrafları tercih etmelerini isteyen Alan, Geçtiğimiz yaz mevsiminde 600 binin üzerinde gencimiz evlenerek dünya evine girmiştir. Bunların harcadığı para 10 milyar liranın üzerinde. Bu paranın büyük bir bölümünü altın harcamaları almaktadır. Yoğun düğün mevsimi süresince piyasalarda sahte ve değeri düşük altınların satışı artış gösterdi. Hatta bazı sarraflarda 8 ayar altınlar yaldızlanıp parlatılarak yüksek ayarlı altınmış gibi satıldığı şikayetlerini aldık. Vatandaşlarımızın böyle altınları anlaması mümkün değil. Onun için bizler dernek olarak her hafta sarraflarımızda denetimler yapıyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Ömer Sarı
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Kuyumculara sıkı denetim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER