Ladikte konteyner kent kuruluyor

Ladikte konteyner kent kuruluyor -Samsun İl AFAD Müdürlüğü deprem, sel veya heyelan gibi afet durumlarında kullanılmak üzere Ladik ilçesinde 200 konteynırlı kent kuruyor


SAMSUN (A.A) - Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) deprem, sel baskını veya heyelan gibi afet durumlarında kullanılmak üzere Ladik ilçesinde 200 konteynerle kent kuruyor.
     İl AFAD Müdürü Erkan Koparmal AA muhabirine yaptığı açıklamada deprem, sel baskını ve heyelan gibi afet durumlarında vatandaşların barınak ihtiyacını sağlamak için Ladik ilçesinde Vandan getirtilen 200 konteynerle kent kurduklarını söyledi.
     Konteyner kentin alt yapı çalışmalarını bitirdikten sonra Ladik Kaymakamlığının emrine verileceğini belirten Koparmal, şunları kaydetti:
     "Ladikte yapılan konteyner kent normal zamanda bir gençlik ve konaklama merkezi olarak kullanılacak. Turizm amaçlı Milli Eğitim için misafirhane olarak da kullanılabilecek. Orayı işler durumda tutacağız, kanalizasyon su ve elektriğini yapıp kaymakamlık hizmetine vereceğiz. Konteyner kent normal zamanlarda ne kadar işletilirse o kadar daha verimli olur. Amasya, Tokat, Samsun veya Çorumdaki deprem, sel baskını veya heyelan gibi afet durumlarında elimizde hazır halde bulunan bu kentte vatandaşlarımızı barındırabiliriz. Hatta bu konteynerleri yakın bölgelere taşıyabiliriz. Konteyner kentteki barınak sayısını ihtiyaca göre 300 adete çıkarabiliriz."
     Kamuoyunda Suriyeli mültecilerin Ladikteki konteyner kente yerleştirileceği söylentilerine de cevap veren Koparmal, Ladikte kurulacak konteyner kentin Suriyeli sığınmacılar için yapılmadığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: İlyas Gün - Hakan Aydoğan
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Ladikte konteyner kent kuruluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER