Lale Cami restorasyonu yeniden başladı

Lale Cami restorasyonu yeniden başladı


KIRŞEHİR (A.A) - AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, projesi Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan Kırşehir Lale Cami restorasyonunun yeniden başladığını bildirdi.
     Çalışkan, yaptığı açıklamada, Bölge Müdürlüğünün, Taşıyıcı Sistem Güçlendirme ve Restorasyon projesinin, Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanmasının ardından camideki çalışmalara yeniden başlandığını ifade etti.
     Cami ile ilgili 2008 yılında bir restorasyon çalışmasına başlandığına işaret eden Çalışkan, ancak şiddetli ve yoğun yağmurların zeminin yumuşamasına neden olduğunu, caminin taşıyıcı sisteminde sıkıntı oluşması nedeniyle ikinci bir projenin hazırlandığını vurguladı.
     Çalışkan, 426 bin liraya ihale edilen ve 18 Ekim 2012 tarihinde bitmesi planlanan restorasyon çalışmalarının, süre uzatımı verileceğinden 2012 yılı sonuna doğru tamamlanacağı kanaatindeyiz. Gecikmeli de olsa camimiz 2013 yılı başlarında ibadete açılacak dedi.
     AK Parti Kırşehir Milletvekili Muzaffer Aslan da, yaptığı açıklamada, Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan yeni projenin, Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulundan çıktığını dile getirerek, Caminin restorasyonu başlandı. Zeminin sağlamlaştırılması için derinliği 8 metre ve çapı 60 santimetre olan 9 fore kazıktan 5 tanesi tamamlandı. Temel demirleri yerleştirildi. 4 fore kazık yapıldıktan sonra radyan temele geçilecek ifadelerini kullandı.
    
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber Lale Cami restorasyonu yeniden başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER