Lapsekide kestane üretimi düştü

Lapsekide kestane üretimi düştü


ÇANAKKALE (A.A) - Lapsekide kestane üretiminde bu yıl düşüş yaşandı. İlçede yaklaşık 20 yıldır pazarcılık yapan Mehmet Gezici (40), kestane bulamamaktan yakınıyor.
     Yerli kestanenin 5, aşı kestanesinin kilosunu ise 10 liradan sattıklarını belirten Gezici, ilk defa bu yıl kestanenin yok denecek kadar az olduğunu söyledi. Gezici, şöyle konuştu:
     Bunu da şuna bağlıyoruz; geçtiğimiz yıl yaz ayı çok kurak geçti. Ormanlarımıza yağış düşmediğinden kestane olmadığını düşünüyoruz. Yaptığımız araştırmada bu ortaya çıkıyor. Benim uzun yıllardır kestane aldığım üreticiden her yıl ortalama 2 tonun üzerinde kestane alıyordum. Bu yıl ise sadece 1 ton kestane alabildim. Geçtiğimiz yıllarda yerli kestaneyi 2 liradan satarken, bu yıl 5 liradan sattık. Ne yapalım verim bu yıl bu kadar, yapacak bir şey yok.
     Lapseki Ziraat Odası Başkanı Sadık Özdem de geçen yazın kurak geçtiğini bildirdi.
     Lapseki ve köylerde kestane bahçesi bulunan üreticinin olmadığını belirten Özdem, Fakat dağ köylerimizde yaşayan vatandaşlarımız dağlık alandan kendi çabalarıyla topladıkları kestaneleri satıyor, aile bütçesine ek gelir elde ediyorlar. Vatandaşlar, geçtiğimiz yıl yaz ayının kurak geçmesinden dolayı kestanenin az olduğunu söylüyor. Biz bu konuda bir araştırma yapmadık diye konuştu.
    
     Muhabir: Ercan Özçetin / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Lapsekide kestane üretimi düştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER