Lapseki Müftüsü Karadoğan:

Lapseki Müftüsü Karadoğan: -Kurban ibadetinin asıl amacı Allahın rızasını kazanmak ve ona yakınlaşmayı arzu etmektir


ÇANAKKALE (A.A) - Lapseki Müftüsü Remzi Karadoğan, kurban ibadetinin asıl amacının Allahın rızasını kazanmak ve ona yakınlaşmayı arzu etmek olduğunu söyledi.
     Karadoğan, yaptığı açıklamada, kurban kesen kişinin yaptığı bu ibadetle Allaha yaklaşmış ve onun hoşnutluğunu kazanmış olduğunu bildirdi.
     Kurban ibadetinin asıl amacı Allahın rızasını kazanmak ve ona yakınlaşmayı arzu etmektir diyen Karadoğan, Kurban, bayramının ilk üç gününde kesilir. Kurban kesim vakti, bayram namazı kılınan yerlerde bayram namazı kılındıktan sonra, bayram namazı kılınmayan yerlerde ise sabah namazı vakti girdikten sonra başlar. Bayramın üçüncü günü güneş batıncaya kadar devam eder. Bu süre içinde gece ve gündüz kurban kesilebilir. Ancak kurbanların gündüzleri kesilmesi uygundur. Bayramın birinci günü kesmek daha faziletlidir diye konuştu.
     Karadoğan, koyun, keçi, sığır, manda ve devenin dışındaki hayvanların kurban olarak kesilemeyeceğini belirterek, Kurban kesen kişinin abdestli olması şart değildir. Ancak kurban bir ibadet olduğu için kesenin abdestli olması daha faziletlidir dedi.
    
     Muhabir: Ercan Özçetin / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Lapseki Müftüsü Karadoğan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER