Lise öğrencileri kaybolan değerleri yaşatıyor

Lise öğrencileri kaybolan değerleri yaşatıyor -Osmaniyenin Kadirli ilçesinde lise öğrencileri, hazırladıkları proje kapsamında ziyaret ettikleri yaşlıların ihtiyaçlarını görüp, bakımlarını yapıyor


OSMANİYE (A.A) - Kadirli ilçesinde lise öğrencileri, hazırladıkları projeyle ziyaret ettikleri yaşlıların ihtiyaçlarını görüyor, sohbet ortamları kurarak onların neşe kaynağı oluyor.
     Kadirli Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, hazırladıkları Kaybolan değerler projesi kapsamında, haftada bir günlerini ilçedeki yaşlıları ziyaret etmek ve onların ihtiyaçlarını karşılamak için ayırıyorlar.
     Proje Koordinatörü Öğretmen Nezir Kargıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, günümüzde komşuluk ilişkilerinin zayıfladığını, bu nedenle yaşlıların daha az ziyaret edildiğini fark ettiklerini söyledi.
     Gönüllü öğrencilerden oluşturdukları bir grupla haftada bir gün yaşlıları ziyaret etmek için proje hazırladıklarını belirten Kargıoğlu, Öğrencilerimizle, mahallelerin ileri gelenleri, din görevlileri veya hastanenin yaşlı bakım hizmeti personelinden aldığımız bilgilerle belirlediğimiz yaşlılarımızın evlerine ziyarete gidiyoruz. Onlara hastalıkları hakkında bilgiler veriyor, nasıl beslenmeleri gerektiğini söylüyoruz. Hatta tırnaklarını kesip, bakımlarını yapıyoruz diye konuştu.
     Öğrencilerin bu uygulamayla unutulmaya yüz tutan hasta ziyareti geleneğini yaşattıklarını ifade eden Kargıoğlu, böylece yaşlıların hayır duasını aldıklarını ve manevi değerlerin önemini daha iyi anladıklarını dile getirdi.
     Projenin, öğrencilerin hayatlarında ve meslek yaşantılarında yararlı olacağını vurgulayan Kargıoğlu, şöyle devam etti:
     Velilerimize tavsiyemiz, çocuklarının karnesindeki matematik, Türkçe, sosyal bilgiler ve tarih derslerindeki notlarının yanında milli ve manevi değerlerini de kontrol etsinler. Çocuklarına hayatta böyle önemli değerlerin ne anlama geldiğini iyi anlatsınlar. Bu öğrencilerimizin, burada gördükleri onlar için büyük bir hazine. Öğrencilerimiz yaşlılarımızı görüp ibret alacak ve bu değerleri yaşatmak için ellerinden geleni yapacaklardır.
     Öğrencilerden İsmail Cansever de projede yer almaktan ve yaşlıların hayır duasını almaktan mutluluk duyduğunu belirtti.
     Amaçlarının kaybolan değerleri canlandırmak olduğunu anlatan Cansever, şunları kaydetti:
     Komşumuzun aç, susuz ya da hasta olduğundan hiçbirimizin haberi yok. Bu çalışmamızla hasta veya yaşlılarımızı ziyaret ederek, onların durumundan haberdar oluyoruz. Bugün ziyaret ettiğimiz Mehmet amcaya hastalığı hakkında tavsiyelerde bulunuyoruz. İhtiyaçlarını tespit ederek, yardımcı oluyoruz. İnşallah tez zamanda iyileşmelerini temenni ediyoruz. Hayır duasını alıyoruz. Buradan aldığım haz dünyaya değer.
     Öğrenciler tarafından ziyaret edilen Mehmet Sert (75) ise kendisini ziyaret eden öğrencilere ve beraberinde gelen öğretmenlerine teşekkür ederek, onlara her zaman dua edeceğini söyledi.
    
     Muhabir: Menderes Özat
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Lise öğrencileri kaybolan değerleri yaşatıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER